Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Verpakkingen als reclame

Verpakkingen zorgen voor herkenning bij de klant. Door je merk meerdere malen op de verpakking te plaatsen zorg je ervoor dat meer mensen je merk zien. Je kunt het zien als gratis reclame. Mensen kopen iets bij jou. Op de verpakking staat je logo. Vervolgens wandelt de klant door de straat en zien omstaanders wat hij vast heeft. Meer mensen zien je logo waardoor het een vertrouwd gevoel geeft en je meer potentiële klanten trekt.

 

De beste verpakking

Zoals eerder vermeld zorgen verpakkingen voor herkenning. Denk hierbij aan melk. Die zit vaak verpakt in een bus waar een koe in een weide opstaat. Een ander voorbeeld is de Tiense suiker. Op deze verpakking zie je een jongetje met een boterham. Ze hebben deze verpakking niet meer veranderd voor zo’n 70 jaar. Het zorgt voor herkenning en vertrouwdheid. 

 

De bedoeling is dat je herkenning en vertrouwdheid creëert op je verpakking. Als je een product verkoopt zorg je ervoor dat het product herkenbaar is aan de verpakking. Zet bijvoorbeeld geen koe op een verpakking van sushi. Daarbij zorg je ervoor dat je logo goed herkenbaar op de verpakking wordt geplaatst. 

 

Probeer bij het ontwerpen van je verpakking om in de kleuren van je merk te blijven. Werk ook niet met te veel kleuren. Zorg ervoor dat je minstens één kenmerkende kleur aan je verpakking toevoegt. 

 

Dit zijn maar richtlijnen, maar je hoeft je je hier zeker niet aan te houden. Doe wat goed voelt en wat jij denkt dat het beste bij je merk past. Zo zal je zeker de juiste beslissing maken voor je verpakking!

 

Extra tip

Een extra tip is om verschillende ontwerpen voor je verpakking te maken. Kies hieruit degene die je het leukste vindt. Deze kun je nog wat aanpassen met andere elementen die je uit de andere ontwerpen leuk vindt.

 

Verpakkingen drukken

Bij Drukzo kun je snel en eenvoudig je verpakking bedrukken. Of je nu papieren tassen, verzenddozen, drankverpakkingen of geschenkdozen hebt als verpakking. Het kan allemaal. Alle verpakkingen komen in verschillende formaten en vormen. Kies je voorkeur verpakking en welke vorm. Hierna kun je kiezen hoe groot de verpakking moet zijn. Met enkele klikken heb jij je verpakking!

 

Klantvriendelijkheid is één van de belangrijkste aspecten bij Drukzo. Hierom helpen ze je graag verder mocht je vragen of problemen hebben. Al het drukwerk wordt tot in de kleinste details uitgewerkt. Ze doen hun job met passie en streven naar drukwerk dat goedkoper, makkelijker en sneller kan.

 

https://www.drukzo.nl/alle-verpakkingen

Gerelateerde artikelen

Tips om kosten te besparen als horecaondernemer

Zo behaal jij je theoriecertificaat in 1 dag

Kies voor container huren