Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Verhuurwebshop beginnen? Kies niet voor WordPress!

Wil je met je verhuurbedrijf ook online spullen gaan verhuren? Dan heb je daar natuurlijk een goede website/webshop voor nodig. Het eerste platform waar mensen dan al gauw naar kijken is WordPress. Dit populaire content management systeem is erg toegankelijk en je hebt binnen no time een WordPress webshop met verhuur plugin opgezet. Maar de eenvoudigste keuze is niet altijd ook de beste keuze. Sterker nog, wij raden ten eerste af om een verhuurwebshop in WordPress te bouwen. Waarom? Dat leggen we je uit.

Huren ≠ kopen

Het grootste probleem is dat er bij het huren van spullen veel andere dingen komen kijken dan bij het kopen van spullen. En dit zijn allemaal dingen waar WordPress niet op afgestemd is. Een aantal voorbeelden:

  1. Lever- en retourdata

Wanneer je een product koopt, dan wil je hem gewoon zo snel mogelijk geleverd hebben. Wanneer je iets huurt, is dit vaak anders. Hiervoor geldt vaak een specifieke leverdatum, aflevertijd en retourdatum. De prijs die je betaalt is daarnaast vaak afhankelijk van de huurperiode. Allemaal zaken die je CMS wel goed moet op kunnen vangen. Of wat dacht je van het feit dat bij het huren van bepaalde industriële producten je ook rekening moet houden met bijvoorbeeld een chauffeur, transportkosten of installatiekosten? Reken maar dat WordPress hier geen rekening mee houdt.

  1. Voorraad bijhouden

In tegenstelling tot bij spullen die je te koop aanbiedt, kun je spullen die te huur zijn meestal ook reserveren. Dit maakt voorraadbeheer wezenlijk anders. Want iets kan dan nu wel op voorraad zijn, volgende week is het misschien al verhuurd. Een verhuurwebshop moet hier dus rekening mee houden.

Technische nadelen van WordPress

WordPress is een open-source platform, waar iedereen aan kan bijdragen door middel van het bouwen en aanbieden van plugins. Aan de ene kant een voordeel, maar het kan ook een nadeel zijn. Als je zulke plugins bijvoorbeeld niet vaak genoeg update, kunnen ze zorgen voor beveiligingsproblemen. Ook is het mogelijk dat na een update een plugin niet meer werkt met je verhuursoftware (bijvoorbeeld WooCommerce). 

Kies voor online verhuursoftware

Zoals je ziet kleven er voor verhuurwebshops behoorlijk wat nadelen aan WordPress. Daarom is het beter om te kiezen voor een systeem dat speciaal voor verhuurbedrijven is ontworpen. Een aanrader is de online verhuursoftware van Rentpro. Hierin is echt alles op elkaar afgestemd: de webshop, de verhuursoftware, de back-office en zelfs een mobiele app. Helemaal gemaakt voor de verhuurbranche en daarom een ideale keuze.

Gerelateerde artikelen

Kilometerregistratie, GPS Tracking en Ritregistratiesystemen in de moderne bedrijfsvoering

De beste tips om uw iPad optimaal te gebruiken

Een koffiebar huren met een echte barista!