Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Tips voor het besparen op bedrijfskleding

Voor veel bedrijven in verschillende sectoren is bedrijfskleding zeer belangrijk. Dit om de werknemers te beschermen bij werkzaamheden, voor de professionele uitstraling en voor de promotie. Zonder bedrijfskleding kan een schildersbedrijf, een restaurant, bouwbedrijf of andere plaatselijke onderneming niet werken. De kwaliteit en de uitstraling van de kleding is natuurlijk belangrijk, en dit zult u als eigenaar ook in de portemonnee voelen. Bedrijfskleding kan namelijk redelijk prijzig zijn en een aardige kostenpost voor het bedrijf. Dit is dan ook de reden dat dit artikel is geschreven. Bedrijfskleding is belangrijk, maar zijn er ook manieren om te besparen op de bedrijfskleding zonder de kwaliteit en uitstraling in de weg te zitten?

Maak de kosten inzichtelijk

Om goede keuzes te maken voor bedrijfskleding is het goed om terug te kijken naar de afgelopen jaren. Het is mogelijk dat u de afgelopen jaren al bedrijfskleding heeft aangeschaft en dan is het handig om daarvan de kosten inzichtelijk te maken. Hier moet u letten op de aanschafprijs, de levensduur en mogelijke andere kosten. U kunt misschien hier al zien dat u voor een bepaalde prijs, maar een bepaalde periode met een kledingstuk kan doen. Het kan zo zijn dat het beter is om een hogere aanschafprijs en dus hogere kwaliteit te kopen om langer met de spullen te kunnen doen. Uiteindelijk kan het dus dan zo zijn dat u minder geld kwijt bent ook al heeft u de kleding voor een hogere prijs aangeschaft. Als u naar goede kwaliteit zoekt voor lange levensduur bent u met clique kleding zeer tevreden. Deze kleding heeft een mooie kwaliteit, is voor een lage prijs te krijgen en u kunt hier een logo makkelijk op plaatsen.

Kijk in de voorraad

Veel bedrijven gebruiken tegenwoordig tijdelijke medewerkers, stagiaires of geven medewerkers geen vast contract meer. Dit betekent dus ook dat medewerkers komen en gaan wat uiteindelijk zorgt voor het vele nieuw bestellen van kleding. De kleding die nauwelijks wordt gedragen wordt in veel gevallen ergens weggestopt en er wordt voor nieuwe medewerkers weer nieuwe kleding besteld. Zonde natuurlijk want veel kledingstukken zijn nog makkelijk te hergebruiken. Zorg er dus voor dat u als bedrijf een bepaalde plek heeft waar u de kleding kan opbergen en erbij kan pakken voor nieuwe medewerkers, zoals stagiaires. Zo kunt u veel kosten besparen.

Koop grote aantallen

Als bedrijf is het verstandig om grote aantallen kledingstukken in één keer te kopen in plaats van meerdere keren. Dit komt omdat veel aanbieders van bedrijfskleding kortingen geven als u grotere aantallen koopt in één keer. Dit betekent dat u uiteindelijk per kledingstuk minder zal moeten betalen.

Verantwoordelijkheid medewerkers verhogen

Hoe lang een medewerker kan doen mij zijn of haar werkkleding ligt natuurlijk ook aan de manier hoe met de kleding wordt omgegaan. U kunt als bedrijf ervoor kiezen om een persoonlijk kledingbudget in te stellen voor de werknemers. Zo weten werknemers dat op een gegeven moment het geld voor nieuwe kleding uit de eigen portemonnee moet komen, en zullen zij dus automatisch verantwoordelijker en voorzichter zijn voor de kleding.

Gerelateerde artikelen

Rijbewijskeuring: Het Belang van Regelmatige Gezondheidscontroles voor Veilige Wegen

Hoe je website te optimaliseren voor betere zoekmachine rankings

Alles over ontslag op staande voet