Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Tips om afvalscheiding te stimuleren

Door middel van Renewi kan jij jouw afval makkelijk scheiden. Woon jij in de omgeving van Noordwijk, huur dan jouw Renewi afvalcontainer in. Zo kan jij altijd al jouw afval kwijt. Dit is ideaal voor bedrijven. Veel bedrijven produceren namelijk enorm veel afval. Zo kunnen zij alsnog al hun afval kwijt en dit op een duurzame manier. Wil jij jouw collega’s of vrienden stimuleren om hun afval te scheiden? Lees dan het artikel verder voor de ideale tips!

Creëer duidelijkheid

Het is heel belangrijk dat je duidelijkheid creëert. Sommige bedrijven willen ook aantonen dat ze duurzaamheid belangrijk vinden. Het is dan ook belangrijk dat je dit nastreeft. Wees duidelijk binnen een organisatie en vertel waarom er gescheiden moet worden en wat de toegevoegde waarde ervan is. Door die duidelijkheid te geven, zijn de mensen ook weer bewust over het onderwerp. Vermeld ook duidelijk welke prullenbakken of containers voor welk afval zijn. Zet er met een papiertje op welke afvalbak voor welk afval is. Zo weten ze welke afvalbak waar voor staat. Daarnaast is het ook handig om de afvalbakken om een logische volgorde te zetten. De bewustwording is belangrijk. Zo gaan mensen inzien wat nou echt de toegevoegde waarde van scheiden is en waarom het zo belangrijk is.

Investeer in een duo afvalbak of zelfs in een container

Als bedrijf zijnde produceer je een hoop afval. Het is dan ideaal om een afvalbak te hebben die een duo optie heeft. In deze afvalbak kan jij restafval en plastic te gelijk weggooien en alsnog wordt het gescheiden. Aan de linkerkant gooi je het plastic weg en aan de rechterkant jouw restafval. Zo blijft het toch van elkaar gescheiden. Het zorgt er ook voor dat je minder afvalbakken in je ruimte hebt staan. Zo bespaar je ook ruimte. Daarnaast is het ook ideaal om een container te huren bij Renewi. Zij maken het mogelijk om veel afval kwijt te kunnen en dan ook nog het afval te kunnen scheiden. 

Zet afvalemmers binnen handbereik

Om ervoor te zorgen dat iedereen toch blijft scheiden, is het handig als je de afvalbakken binnen handbereik zet. Zo gooien mensen toch sneller het afval gescheiden weg. Hoe makkelijker je het maakt voor ze, hoe sneller mensen er rekening mee houden. Zo hoeven ze ook niet elke keer op en neer te lopen en wordt het afval toch gescheiden.

Gerelateerde artikelen

Jouw bedrijf inschrijven op een postbus?

Tips voor het effectief leren van de Duitse taal

Professionele Webdesign Almere – Betrouwbare Webbouwer Almere