Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Redenen voor het kopen van een vakantiehuis aan de Costa Blanca

Investeren in een vakantiehuis in het buitenland kan je veel opleveren. Kies dan wel voor de juiste locatie en een aantrekkelijke vakantiewoning. Wil je een goede investering doen? Kies dan voor een aankoop van een mooie woning aan de Costa Blanca in Spanje. Lees verder als je wilt weten waarom. 

De woningprijzen en het levensonderhoud zijn aantrekkelijk

Aantrekkelijk aan investeren in een villa aan de Costa Blanca via een makelaar uit Spanje is dat je een luxe woning koopt voor een scherpe prijs. Een villa in Spanje is in aanschafprijs al snel tientallen procenten lager dan wanneer je in Nederland een villa koopt. Niet alleen een huis kopen is voordelig, ook het levensonderhoud in Spanje is aanzienlijk voordeliger dan in Nederland. 

Je kunt het huis verhuren

Huizen en villa’s in Spanje zijn erg populair onder toeristen. Koop je een villa en kies je ervoor om hier niet heel het jaar in te gaan wonen? Dan kun je jouw villa in de periode dat je er zelf niet in zit verhuren aan toeristen. Hier kun je flink wat geld aan overhouden, waardoor je zelf, als je het slim aanpakt, een stuk minder kosten maakt voor je huis in totaal. Zo sla je natuurlijk echt twee vliegen in één klap. Als je je villa in Spanje niet verhuurd, dan kun je gewoon lekker zelf op vakantie gaan naar jouw eigen villa. 

Huizen stijgen in waarde

Veel makelaars uit Spanje zien dat de waarde van de huizen aan de Costa Blanca steeds meer wordt. Je kunt je spaargeld op de bank zetten, maar door inflatie en lage rentes neemt je kapitaalrecht wel af als je daarvoor kiest. Wanneer je er toch voor kiest om een villa of appartement aan te schaffen aan de Costa Blanca, dan investeer je op een slimme manier en bouw je kapitaal op. 

Een fijn klimaat

Het weer aan de Costa Blanca is natuurlijk heerlijk. Er heerst hier een mediterraan klimaat, met temperaturen die het hele jaar door aangenaam zijn. Dat maakt het wonen in Spanje extra aantrekkelijk. Koop je een villa langs de kust, dan kun je tussen de maanden april en september volop genieten van perfect strandweer. Ook in andere maanden is het weer hier meer dan prima!

Gerelateerde artikelen

5 soorten krimpkousen en hun toepassing

Recruitment marketing inzetten om geschikt personeel te werven

Wat doet een copywriter: hoe copywriting bijdraagt aan succesvolle communicatie