Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Microsoft Intune slimme keuze voor MKB

 

Een moderne werkplek zo eenvoudig mogelijk beheren, dat is wat je wil als ondernemer en daarom is Microsoft Intune een slimme keuze voor MKB. Vanuit Think4 vertellen we je graag meer over de digitale transformatie die je doormaakt met Microsoft Intune. Wij zien dit als de meest optimale tool voor productief gebruik van Microsoft 365, want je kiest zelf de apps waarmee je wilt werken en de apparaten die jij handig vindt. Het mooiste is dat je gegevens beschermd worden en dat is belangrijker dan ooit.

Uit onze ervaring met het beheren van de moderne werkplek weten wij waarom MKB kiest voor Microsoft Intune. Want ondernemen betekent steeds vaker dat je je werkprocessen optimaliseert om zo productief mogelijk te zijn. Dat zit hem niet altijd in hard werken en uren maken, want met de slimme IT tools van Microsoft ben je uitstekend voorbereid.

Microsoft ondersteunt als het ware je mobiele ecosysteem. Want met welke IT apparatuur je ook werkt, het beheer van iOS, Android, Windows en Mac werkt veilig met één oplossing voor het beheer. In feite ben je al je IT aan het stroomlijnen en zorg je voor het automatiseren van de implementatie, inrichting, beleidsbeheer en levering van apps met alle updates.

Wil je efficiënt werken in de cloud, maar weet je niet goed hoe je dat moet realiseren? Ook daar heeft Microsoft de juiste aanpak voor. Wereldwijd zet Microsoft de cloudservice architectuur in die schaalbaar is en ervoor zorgt dat je altijd up-to-date bent. Met de intelligente cloud krijg je inzicht en grip op je IT beveiligingsbeleid en configuratie instellingen.

Het maakt met de beheertools van Microsoft niet uit op welk apparaat jouw partners of collega´s bedrijfsdata openen. Een groot voordeel van Microsoft Intune is namelijk de hoge mate van appbeveiliging en het daaraan gekoppelde beveiligingsbeleid dat uitgebreide controle biedt over gegevens in Office 365 en <a href=”https://www.think4.nl/oplossingen/office-365/”>Office 365 Business</a> op mobiele devices.

Voor de ondersteuning van Microsoft tools is de helpdesk van Think4 24/7 bereikbaar. Dat is een prettig idee voor jou als MKB ondernemer, want je kan nog wel eens voor verrassingen komen te staan als je zelf niet thuis bent in IT. Daarom nemen wij als IT experts het beheer van jouw ICT netwerk graag uit handen. Voor veel bedrijven in het MKB beheren wij de IT omgeving. Flexibel, vakkundig en voor een vast bedrag per maand.

Laat Microsoft Intune jouw bedrijf helpen om slimmer en efficiënter te werken met IT. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het gemak van één platform voor geïntegreerd eindpuntbeheer. Steeds meer klanten van Think4 gebruiken Microsoft Intune en zijn positief als het gaat om gebruiksvriendelijkheid, mobiel gemak en productiviteit. Ons advies is dan ook om al je bedrijfsapparatuur en personal devices eenvoudig te integreren binnen één platform van Microsoft. Dit geldt voor Windows, Apple en Android apparaten op jouw moderne werkplek met de beste IT-servicelevering.

 

Microsoft Intune functies

De functies binnen Microsoft Intune zijn helemaal gericht op het gemak voor jou als gebruiker. Allereerst noemen we het moderniseren van het Windows 10-beheer waarbij je niet inboet op de controle. Optimaal geïntegreerde en meest complete mogelijkheden voor device beheer, levenscyclusbeheer van apps en de inrichting van Windows 10 voor jou als gebruiker. Dankzij intelligent cloudbeheer verminder je eigendomskosten en houd je grip met de co-beheerintegratie tussen Microsoft Endpoint Configuration Manager en Intune. Op deze manier stap je over naar een moderne desktop, maar dan wel in je eigen tempo en met behoud van de nodige controle. 

Ten tweede beheer je vanuit de cloud jouw uiteenlopende mobiele ecosysteem. Wat we daarmee bedoelen is dat je jouw bedrijfsgegevens beschermt terwijl je geen productiviteit verliest. Jouw medewerkers of co-workers kunnen zelf de mobiele apparaten en apps kiezen waarmee ze willen werken. Daarbij bieden Mobile Device Management en Mobile Application Management mogelijkheden voor geïntegreerde gegevensbescherming en compliance. Jij bepaalt exact wie toegang krijgt tot bepaalde gegevens binnen je zakelijke IT omgeving en wat hun rechten zijn ten opzichte van deze gegevens in Office en overige mobiele apps.

Niet heel onbelangrijk is nummer drie, grip op gegevensbescherming door vooraf een beleid te definiëren waarin staat welke personen toegang hebben tot je bedrijfsdata. Hier komt ook een instructie voor de gebruiker bij, want hoe je je gegevens beschermt hangt voor het grootste deel af van de mensen die er toegang tot hebben. Aan je medewerkers dwing je dit beleid af op basis van de voorwaarden die je voor gebruik opgeeft, waaronder de gebruiker zelf, de locatie, status van het apparaat, appgevoeligheid en eventuele realtime risico’s. Artificial Intelligence en Machine Learning zijn de tools die je hierbij inzet. Gaat wel een stapje verder, zo niet te ver, voor de gemiddelde MKB ondernemer, maar dit is de toekomst op het gebied van cloud datagebruik.

Vierde punt ter afsluiting gaat in op de geavanceerde gegevensbescherming binnen Office 365. Officieel is de naam Office 365 vervangen door Microsoft 365, maar het platform is onveranderd qua functionaliteit en inhoud. Bijna iedereen die met Office 365 of Office 365 Business is gaan werken kan beamen dat de gebruikersproductiviteit alleen maar toegenomen is. Dan wil je door geavanceerde gegevensbeveiliging die productiviteit niet weer gaan belemmeren. Ook daar hebben de ontwikkelaars van Microsoft Intune over nagedacht, want door een samenwerkomgeving te maken met gedetailleerde gegevensbesturingselementen in mobiele Office-apps blijf je flexibel. En met een beleid dat je afdwingt bij je medewerkers voor voorwaardelijke toegang tot bijvoorbeeld Exchange, SharePoint en Microsoft Teams kun je grip houden op je gebruikers.

Conclusie die we uit het gebruik van Microsoft Intunes kunnen trekken is een hoge mate van productiviteit, gebruiksgemak, overzicht en het behoud van IT beveiliging door een gegevensbeveiligingsbeleid toe te passen  gebaseerd op gebruikersidentiteiten binnen je organisatie. Think4 adviseert en begeleidt MKB ondernemers bij het bedrijfsmatig inzetten van Microsoft Intunes en biedt 24/7 support.

 

https://www.think4.nl/

Gerelateerde artikelen

Tips bij het kiezen van het juiste internetabonnement voor een groot huis met veel gebruikers

Tips voor het starten van je eigen onderneming.

De Rol van Online Marketingbureaus: Uw Digitale Partner in Succes