Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Keuze uit verschillende soorten chocolade

 

Wanneer je naar het snoep schap van de supermarkt gaat, neem je het liefst zoveel mogelijk soorten chocolade mee. Er is namelijk een ruime keuze in het assortiment van chocolade. Chocolade is verkrijgbaar in verschillende vormen, structuren, kleuren en smaken. Je hoeft daarom niet meer iedere keer een standaard melkchocoladereep te nemen, maar je kunt ook een keer voor de smaak karamel zeezout gaan. In deze blog gaan wij jou meenemen in een aantal verschillende soorten chocolade. 

De bekendste chocolade soorten 

Wanneer je het hebt over bekende chocolade soorten, dan komen de volgende drie soorten direct bij je op: pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade. Maar wat is precies het verschil tussen deze drie soorten? 

  1. Pure chocolade is pas echt puur wanneer het minstens 35% uit cacao bestaat, vandaar ook de naam. Daarnaast wordt het gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter, suiker en geur- en smaakstoffen zoals vanille. Pure chocolade heeft over het algemeen een bittere smaak. Hoe meer cacao er wordt gebruikt, hoe bitterder de smaak wordt. 

  1. Melkchocolade heeft net zoals de pure chocolade ook een vrij hoog percentage aan cacao, anders mag het geen melkchocolade genoemd worden. Daarnaast wordt melkchocolade gemaakt van cacaomassa, cacaoboter, gecondenseerde melk of melkpoeder en natuurlijk suiker.

  1. Witte chocolade is in vergelijking met de melk- en pure chocolade een hele andere soort. Bij witte chocolade wordt er geen gebruik gemaakt van cacaopoeder, maar alleen cacaoboter. De cacaoboter zorgt ervoor dat de witte chocolade een romige en zachte structuur krijgt. 

De smaken van Milka

Het merk Milka bestaat ondertussen alweer bijna 120 jaar. Het zou bijna gek zijn wanneer je de chocoladerepen van Milka nog nooit hebt geprobeerd. Naast de bekende Milka melk variant, hebben zij ondertussen nog vele andere smaken op de markt gebracht. Een aantal van deze repen zijn als volgt: Milka Oreo, Milka Confetti, Milka LU, Milka Daim, Milka Gebroken Noten, Milka Bubbly en Milka Choco Biscuit. Naast deze repen, verkopen zij nog een aantal lekkere en iets apartere chocoladesmaken. 

Naast dat Milka verschillende chocoladerepen verkoopt, zijn zij ook bezig met andere productsoorten, zoals: koekjes, cakejes, bars, pralines en bak mixes. 

Pindarotsjes

Pindarotsjes is een chocoladesoort dat je vroeger bijvoorbeeld wel eens op de markt kocht. Het enige wat je nodig hebt om pindarotsjes te maken is chocolade en pinda´s. Het is daarom ook erg eenvoudig om dit zelf na te maken, maar ook leuk om cadeau te geven. Welke chocolade je gebruikt voor het maken van pindarotsjes maakt in principe niet heel veel uit, al wordt melk- en pure chocolade het meest aangeraden. Heb je geen tijd om ze zelf te maken, dan kun je ook eenvoudig chocolade online kopen.

Adventskalenders

Naast de pindarotsjes, is het ook erg leuk om een chocolade adventskalender cadeau te geven. Misschien herken je ze zelf wel van vroeger, maar de chocolade adventskalenders zijn nu een stuk mooier en lekkerder geworden. Bijna ieder bekend chocolademerk doet er wel aan mee. Zo heb je bijvoorbeeld een adventskalender van Toblerone, Milka, Kinderchocolade, maar ook van M&M´s en Celebrations. Wil je van tevoren al weten wat er in de adventskalender zit? Neem dan eens een kijkje op YouTube. Hier vind je verschillende influencers die samen met jou de adventskalenders uit gaan pakken en misschien zelfs wel gaan testen.

 

Gerelateerde artikelen

Medifactor: De Sleutel tot het Succesvol Creƫren van Websites voor Fysiopraktijken

De voordelen van Recruitment Process Outsourcing bij Talent Solutions

Waarom hybride werken het beste van twee werelden is: een uitgebreide gids