Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Is B2B leadgeneratie wat voor jouw bedrijf?

Is B2B leadgeneratie wat voor jouw bedrijf?

Onder B2B leadgeneratie vallen alle werkzaamheden die worden verricht om als bedrijf met potentiële klanten, in dit geval andere bedrijven, in contact te komen. Hieronder valt bijvoorbeeld het zorgen voor relevant verkeer naar de bedrijfswebsite, adverteren op LinkedIn, Google en andere social mediakanalen, en SEO-optimalisatie. Simpel gezegd; je komt in contact met nieuwe potentiële bedrijven die klant willen worden bij jouw bedrijf. Over het algemeen wordt gezegd dat B2B leadgeneratie lastiger is dan B2C leadgeneratie; het conversiepad van B2B is een stuk langer in de zakelijke markt dan dat van een B2C. Daarom is het handig om dit uit te besteden.

 

Verkrijg nieuwe leads met B2B leadgeneratie!

Het verkopen van producten is natuurlijk de basis waar een bedrijf opbouwt; zonder leads geen verkoop. Maar hoe werkt B2B leadgeneratie nu precies? Het komt erop neer dat je een lead hebt, welke je door de door jou geproduceerde sales funnel laat gaan. Op die manier wek je meer interesse en enthousiasme en verkrijg je meer klanten.

De stappen van B2B leadgeneratie zijn relatief simpel. Je begint met informeren. Door potentiële klanten te laten zien dat jij de benodigde kennis in huis hebt, zul je meer vertrouwen wekken. Dit is dan ook de tweede stap. Vertrouwen is essentieel in het verkrijgen van nieuwe klanten.

 

Geïnformeerd en vertrouwen gewekt. En nu?

De eerste stappen zijn gezet. Je hebt laten zien dat jij over veel kennis beschikt en jouw potentiële klanten zijn geïnteresseerd in het product. Daarnaast vertrouwen zijn in jou en jouw bedrijf; ze weten dat ze op je kunnen bouwen. En nu?

De volgende stap in B2B leadgeneratie is het overtuigen dat de geïnteresseerden ook daadwerkelijk jouw product moeten kopen. Is dit gelukt? Gefeliciteerd, je hebt jouw product verkocht. Maar, om deze nu bestaande klanten ook terugkerende klanten te laten worden, moet je ook zeker jouw klanten op de hoogte blijven houden van nieuwe producten.

 

https://www.resultaat-verbetering.nl/b2b-leadgeneratie

Gerelateerde artikelen

De voordelen van het werken bij een digital agency

Goed contact met jouw klanten

Online paneel radiator kopen