Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Hoe je website te optimaliseren voor betere zoekmachine rankings

Als ondernemer, weet je dat je website een van je belangrijkste marketing tools is. Het is tenslotte de eerste plaats waar de meeste mensen naar toe zullen gaan om meer te weten te komen over jouw bedrijf en wat je te bieden hebt. Maar wat heb je aan een website als niemand hem kan vinden? Dat is waar zoekmachine optimalisatie om de hoek komt kijken.

Zoekmachine optimalisatie, of SEO, is het proces van het verbeteren van de ranking van je website op zoekmachines zoals Google en Bing. Hoe hoger je site op de resultatenpagina verschijnt, hoe groter de kans dat mensen doorklikken naar je site. En hoe meer verkeer je naar je site krijgt, hoe groter de kans is om die bezoekers om te zetten in klanten of cliënten.

Dus hoe optimaliseer je je site voor betere zoekmachine rankings? Hier zijn een paar tips:

1. Doe je trefwoord onderzoek

Voordat je kunt beginnen met het optimaliseren van je site, moet je weten voor welke zoekwoorden je probeert te scoren. Gebruik een tool zoals Google Keyword Planner om uit te vinden op welke termen mensen zoeken als ze op zoek zijn naar producten of diensten zoals die van jouw. Zodra je weet op welke trefwoorden je je wilt richten, gebruik je deze op je hele site – in je titels, metabeschrijvingen, H1- en H2-tags, in alt-teksten van afbeeldingen en in de primaire content. Een freelance SEO specialist kan je hier mee helpen.

2. Zorg ervoor dat je site mobiel-vriendelijk is.

Meer en meer mensen gebruiken hun smartphones en tablets om hun online zoekopdrachten uit te voeren. Dit nog steeds een beetje afhankelijk van de markt en doelgroep, maar belangrijk is het sowieso. Het is dus essentieel dat jouw website responsive is – dat wil zeggen dat hij er goed uitziet en goed werkt op alle apparaten. Als dat niet het geval is, wordt het lastiger om een hoge ranking te behalen.

3. Publiceer regelmatig inhoud van hoge kwaliteit

Een van de beste manieren om uw SEO te verbeteren is het publiceren van nuttige, informatieve artikelen op een regelmatige basis – bij voorkeur ten minste eenmaal per week. Niet alleen zal dit mensen iets geven om naar te linken (meer daarover later), maar het zal ook potentiële klanten laten zien dat je een expert bent in je vakgebied en dat ze je kunnen vertrouwen als een bron van informatie. Wanneer jij je artikelen schrijft, zorg er dan voor dat je voldoende zoekwoorden opneemt zodat mensen ze gemakkelijk kunnen vinden wanneer ze een zoekopdracht uitvoeren. Maar stop ze er niet zomaar in – probeer ze zo natuurlijk mogelijk in je teksten te verwerken. Je artikelen moeten ook goed geschreven zijn en vrij van grammatica en spelfouten – een ander ding waar Google naar kijkt bij het bepalen van rankings.

4. Bouw authoriteit

Links zijn een belangrijk onderdeel van SEO – hoe meer links (en hoe beter ze zijn) je hebt die naar je website verwijzen vanaf andere websites, hoe hoger je zult scoren in de zoekresultaten pagina’s. Er zijn een paar manieren waarop je links kunt bouwen: Je kunt contact opnemen met andere website-eigenaren en hen vragen of ze geïnteresseerd zouden zijn in het linken naar jouw belangrijkste pagina’s; je kunt gastblogs en artikelen op andere sites publiceren. Of je kunt nuttige content creëren zoals infographics of ebooks waar andere mensen naartoe willen linken. Pas op met blackhat SEO tactieken zoals het kopen van links of het bezighouden met link farms – dit zal er alleen maar voor zorgen dat je op de lange termijn bestraft wordt.

Als je wilt dat mensen in staat zijn om jouw website gemakkelijk vinden wanneer ze een online zoekopdracht doen, dan moet je ervoor zorgen dat het is geoptimaliseerd voor betere zoekmachine rankings. Door het volgen van de tips hierboven, kun je beginnen met het realiseren van echte langdurige groei via zoekmachine’s. 

Gerelateerde artikelen

Waarom ieder bedrijf zou moeten automatiseren

Wat is linkbuilding?

6 verspillingen in resource planning die je makkelijk kunt voorkomen