Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Hoe je de juiste goederen lift kiest voor jouw bedrijf

Hoe je de juiste goederenlift kiest voor jouw bedrijf

Wil je binnen je bedrijf gebruik maken van een goederen lift dan zijn er vele voordelen waarvan je kunt genieten. Is het zo dat je regelmatig werkzaamheden hebt zoals goederen verplaatsen tussen verschillende verdiepingen? Dan kun je het best gebruik maken van een goederen lift. Een aantal voordelen uitgelicht om gebruik te maken van een goederenlift en hoe je de juiste goederenlift kiest. 

Veiligheid is het belangrijkst bij een goederen lift

Heb je te maken met zware goederen in je bedrijf dan is het belangrijk dat het vervoeren van deze goederen op een veilige manier gebeurt. Het gebruiken van een goederenlift is daarbij de ideale oplossing. Goederen liften zijn helemaal gesloten en kun je uitvoeren met een cabine. Zo ontstaat er veiligheid voor de medewerkers en kunnen er geen goederen of onderdelen naar beneden vallen. Een kwalitatief goede goederenlift bestaat ook uit sensoren om je medewerkers nog beter te beschermen tegen ongevallen. 

Een goederenlift heeft een lange levensduur

Bij het regelmatig onderhouden van een goederenlift kan het makkelijk 25 jaar mee gaan. Daarom is de investering een duurzame investering. De meeste goederen liften op de markt worden daarnaast meegeleverd met een fabrieksgarantie van 48 maanden. De eenmalige investering verdient zich makkelijk terug met het behoud van de veiligheid van je medewerkers.

Een goederenlift ook gebruiken als persoonbegeleiding?

In de basis zijn goederen liften alleen te gebruiken om goederen te vervoeren. Dit betekent dus niet dat er met zo’n lift personen vervoerd kunnen worden. Om een personenlift te gebruiken moet er aan andere eisen worden voldoen. In sommige gevallen is het mogelijk om met een goederenlift toch personen te kunnen vervoeren. Met behulp van extra veiligheidsopties kan een goederenlift toch te gebruiken zijn als een goederenlift met persoonsbegeleiding. 

Het makkelijk bedienen van een goederen lift

De meeste goederen liften van tegenwoordig zijn uitgerust met een PLC besturing. De computer regelt alle bewegingen van de goederenlift door gebruik te maken van sensoren. De gebruiker van de goederenlift hoeft niet na te denken en hoeft alleen het knopje van de gewenste verdieping in te drukken en de deur dicht te doen. Daarna regelt de goederenlift alles zelf.

https://www.lodige.nl/producten/liftoplossingen/goederenliften-serviceliften/

Gerelateerde artikelen

De meest populaire Aed’s

De voordelen van glas lak coating voor de bescherming en glans van uw auto's glas

Waarom is verpakking op maat zo belangrijk?