Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Draagarmstelling in het magazijn

Wanneer je het interieur van je magazijn aan het inrichten bent, is een belangrijke vraag: welke Draagarmstelling ga ik gebruiken? Een draagarmstelling kan namelijk een belangrijke functie hebben in het magazijn. Het zorgt ervoor dat de ruimte in het magazijn beter besteed wordt en dat je minder snel hoeft uit te wijken naar een nieuwe locatie. Er zijn veel verschillende soorten draagarmstelling die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. In dit artikel lees je alles over de draagarmstelling: wat zijn de eigenschappen, wanneer kies je ervoor en waar moet je op letten bij aanschaf?

Wat zijn de eigenschappen van een draagarmstelling?

Een draagarmstelling is een constructie waarbij de planken met behulp van armen (draagarmen) aan de stellingschoren worden bevestigd. Deze schoren zijn weer bevestigd aan de hoekstukken of wandbeugels. Draagarmstellingen worden gemaakt van diverse materialen, zoals hout, aluminium of staal. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van het type product dat je wilt opslaan. Zo zijn er speciale draagarmstellingen voor zware producten of kwetsbare goederen. Het is daarom altijd belangrijk om vooraf te bepalen welke producten u op de draagarmstelling wilt opslaan. Hierdoor is het mogelijk om rekening te houden met het materiaal van de draagarmstelling. Dit kan behoorlijk in de kosten schelen, omdat niet ieder materiaal even duur is.

Wanneer kies je voor een draagarmstelling?

Draagarmstellingen zijn geschikt voor het opslaan van lichte tot middelzware goederen. Het voordeel van dit type stelling is dat je heel flexibel bent in het gebruik ervan. Je kunt namelijk gemakkelijk plankjes toevoegen of verwijderen, afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je wilt opslaan. Ook kun je de hoogte van de plankjes aanpassen, waardoor je altijd optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Een ander voordeel is dat draagarmstellingen relatief goedkoop zijn in aanschaf en onderhoud. Let er wel op dat je goed rekening houdt met de veiligheidsvoorschriften. Vanuit verschillende autoriteiten wordt er erg goed gelet op de veiligheid die de draagarmstelling met zich meedraagt. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat deze het begeeft wanneer een van jouw medewerkers er onderdoor loopt. Daarom wordt ieder magazijn altijd jaarlijks gekeurd op de belangrijkste veiligheidseisen. Vraag daarom eerst bij het bedrijf na of de draagarmstelling voldoet aan de belangrijkste eisen. Wanneer dit het geval is, kunt u deze stelling aanschaffen. Een van de bedrijven waarvan de stellingen aan de eisen voldoet is Noordrek.nl.

Gerelateerde artikelen

STAPRO liften, fabrikant en leverancier van liften

Linkbuilding teksten

Dit moet je weten voordat je in zee gaat met een internet marketing bureau