Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

De kosten van printen per pagina

De notulen van jullie laatste vergadering, een presentatie voor de directie, een offerte, ontwerp, een plan van aanpak: je staat er misschien niet altijd bij stil, maar al met al wordt er een hoop geprint op kantoor. Hoeveel velletjes gaan er gemiddeld doorheen per maand? En wat zijn de kosten van printen per pagina? We hebben een handig overzicht voor je gemaakt!

Hoeveel kost een gemiddelde printer?

De kosten van een gemiddelde printer lopen erg uiteen. Voor een kleine basic A4-printer betaal je gemiddeld een bedrag tussen de 70 en 150 euro. Voor zakelijke printers kan de prijs, afhankelijk van je wensen en behoeften, oplopen van 500 tot enkele tienduizenden euro’s. Met name professionele grootformaat printers zijn erg prijzig.

De kosten van printen per pagina

Naast de aanschafprijs, moet je ook de kosten voor de inkt of het tonerpoeder meerekenen als je kijkt naar de kosten voor printen. De kosten van printen per pagina verschillen per model. We hebben ze voor je op een rij gezet.

Laserprinter: 3 cent

Inkjet zwart-wit: 3 – 8 cent

Inktjet kleur: 10 – 15 cent

Inkjet foto’s: 70 cent – 2,50 euro

Laserprinter of inkjetprinter?

Bij printers maken we onderscheid in technische en grafische modellen: laserprinters en inkjetprinters. Laserprinters kunnen snel veel afdrukken en zijn perfect voor tekstdocumenten, pakbonnen en ander kantoordrukwerk. Inkjetprinters hebben oog voor detail en kunnen prachtig fullcolor drukwerk uitprinten voor je reclameuitingen.

Een printer leasen

Een printer leasen is een goed alternatief voor wie wil besparen op printkosten. Je betaalt dan een vast bedrag per maand en onderhoud, reparaties, inkt en papier zijn inbegrepen.

Hoeveel velletjes gaan er gemiddeld doorheen per maand? En wat zijn de kosten van printen per pagina? Hopelijk helpt dit overzicht bij het maken van jouw keuze.

Gerelateerde artikelen

Juiste opslag en onderhoud van metaalbewerkingsgereedschap

Bezoekersregistratie, verplicht of niet

Zwanger? Alles wat je moet weten over babyshowers