Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

De beste tips om uw iPad optimaal te gebruiken

Elke iPad zit boordevol verborgen functies die uw ervaring nog beter kunnen maken. Hier zijn enkele van de beste tips om u op weg te helpen. 

Uw Control Center aanpassen

U kunt uw Controlecentrum in iOS 15 aanpassen om de functies op te nemen die voor jou het belangrijkst zijn. Ga hiervoor naar Instellingen; Control Center en selecteer de items die u wilt opnemen.

Gebruik multitasking-bewegingen

iOS 15 heeft een aantal nieuwe multitasking-bewegingen geïntroduceerd die het makkelijker maken om tussen apps te schakelen. Om ze te gebruiken, veegt u uw met vier vingers vanaf de onderkant van het scherm omhoog.

Gebruik een tablethouder om de iPad te beschermen

Het is belangrijk om uw iPad te beschermen tegen beschadiging, en het gebruik van een tablethouder kan daarbij helpen. Tablethouders zijn er in verschillende soorten en maten, en kunnen worden gebruikt om de iPad op verschillende manieren vast te houden. Sommige houders worden aan de achterkant van de iPad bevestigd, terwijl andere aan de voorkant worden bevestigd.

Tablethouders zijn een goede manier om uw iPad te beschermen tegen krassen, stoten en andere beschadigingen. Ze maken het ook gemakkelijker om de iPad met één hand te gebruiken, omdat u de iPad op zijn plaats kunt houden terwijl u uw andere hand gebruikt om met het scherm te werken.

Als u op zoek bent naar een manier om uw iPad te beschermen, is een tablethouder de beste manier om de levensduur van het apparaat aanzienlijk te verlengen. 

Siri-snelkoppelingen gebruiken

Met Siri-snelkoppelingen kunt u aangepaste spraakopdrachten maken die kunnen worden gebruikt om apps te starten, taken uit te voeren of informatie op te vragen. Als u een snelkoppeling wilt maken, gaat u naar Instellingenm, Siri, Zoeken en selecteert u de app of taak die u wilt maken.

Notificaties verzamelen in iOS 15

iOS 15 heeft een nieuwe functie waarmee uw al uw meldingen op één plek kunt verzamelen. Dit kan handig zijn als uw wilt bijhouden wat er op uw iPad gebeurt terwijl uw hem niet gebruikt. Om meldingen te verzamelen, gaat u naar het Berichtencentrum en selecteert u het tabblad “Alle”. Dit toont u een lijst met alle meldingen die naar uw iPad zijn verzonden. U kunt vervolgens op een melding tikken om er meer informatie over te bekijken.

Drag en drop tussen verschillende apps

iOS 15 bevat een nieuwe functie waarmee uw kunt slepen en neerzetten tussen apps. Dit kan handig zijn als uw gegevens of afbeeldingen tussen apps wilt verplaatsen. Om slepen en neerzetten te gebruiken, open uw eerst de apps die uw wilt gebruiken. Selecteer vervolgens het item dat u wilt verplaatsen en houd het ingedrukt. Sleep het item naar de app waar u het wilt plaatsen en laat het los.

Widget suggesties

Widgets toevoegen aan het vergrendelscherm is een van de verborgen functies in iOS 15. Dit kan handig zijn als uw snel toegang wilt tot informatie of besturingselementen zonder dat uw uw iPad hoeft te ontgrendelen. Als uw een widget wilt toevoegen, veegt u op het vergrendelscherm naar links en selecteert u de widget die uw wilt gebruiken. U kunt vervolgens op de widget tikken om er meer informatie over te bekijken. 

Private relay uitschakelen voor bepaalde wifi verbindingen

Als u privé-relay voor een bepaalde wifi-verbinding wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen Wi-Fi en selecteert u de verbinding die u wilt gebruiken. Schakel vervolgens de schakelaar “Privé” uit.

Tekstgrootte aanpassen per verschillende app

De tekstgrootte voor verschillende apps zijn in iOS 15 aanpasbaar. Dit kan handig zijn als u de tekst kleiner of groter wilt maken voor verschillende apps. Om de tekstgrootte aan te passen, gaat u naar Instellingen, Weergave, Helderheid en selecteert u de optie “Tekstgrootte”. U kunt dan de schuifregelaar gebruiken om de tekstgrootte voor elke app individueel aan te passen.

IP-adres verbergen op iPad in iOS 15

In iOS 15 kunt u het IP-adres van uw apparaat verbergen voor trackers van derden en alle websites. Hiermee wordt voorkomen dat uw gegevens worden bijgehouden. Om dit mogelijk te maken. Ga naar Instellingen → Safari. Scroll naar beneden tot uw Verberg IP Adres ziet. Selecteer in het volgende venster de gewenste optie.

Gerelateerde artikelen

Waarom je Google Shopping moet gaan gebruiken

Digitale kliklijsten zijn in opkomst

Materialen voor iedere klus