Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

4 quick wins voor het opzetten van uw Fortigate firewall

4 quick wins voor het opzetten van uw Fortigate firewall

Heeft u zojuist uw bedrijf verzekerd van sterke IT beveiliging in de vorm van Fortigate firewall en is uw IT team bezig met het inrichten ervan? Lees dan gauw verder! In deze blog geven wij meer inzicht in het inrichten en opzetten van uw Fortigate firewall om ervoor te zorgen dat u Fortigate firewall op maat wordt afgestemd op uw bedrijfsnetwerk. Daarbij hebben wij 4 quick wins geformuleerd waarmee u direct aan de slag kan bij het inrichten van uw Fortigate firewall.

 

  1. Twee factoren authentication

Wilt u extra beveiligd zijn tegen hackers? Zorg dan dat u gebruik maakt van de twee factoren authentication. Bij het installeren van de Fortigate firewall zal deze standaard uit staan. Het is zeer aan te raden deze aan te zetten zodat u extra beveiligd bent tegen gevaarlijke verkeersstromen.

 

  1. Security Fabric

Het wordt aangeraden om gebruik te maken van Security Fabric bij de inrichting van uw Fortigate firewall. Onder Security Fabric wordt een samenwerking verstaan tussen componenten en consolidatie van Dashboards in één overzichtelijk platform. Security Fabric vergroot de visibility en is tijdsbesparend.

 

  1. Lokale Admin type

Bij het vertrekken van een personeelslid met uitgebreide netwerktoegang kan uw bedrijf risico lopen dat een desbetreffend adminaccount blijft bestaan. U kunt dit risico beperken door uw lokale admins te minimaliseren. Wij raden aan om dit aan te passen naar Radius of LDAP.

 

  1. Het behouden van uw continuïteit

Het is zeer aan te raden om een back-up line in te stellen voor uw netwerk. Wanneer de primaire line uit mocht vallen, dan zorgt een back-up line ervoor dat de primaire line dynamisch overgeschakeld wordt naar deze back-up line via link monitoring. Vandaag de dag is er zelfs sprake van 4G backups. Er zijn voldoende alternatieven waar u uit kunt kiezen.

 

De Fundaments Fortigate Service

Heeft u nog niet de beschikking over een Fortigate firewall maar overweegt dat wel? Neem dan eens een kijkje op de website van Fundaments. Hier vindt u een ruim aanbod van verschillende Cloud-gerelateerde diensten. Zo ook Fortinet Fortigate Service op het gebied van firewalls. Aarzel niet langer en beveilig uw netwerk vandaag nog!

https://www.fundaments.nl/

Gerelateerde artikelen

Zwanger? Alles wat je moet weten over babyshowers

Hoe je website te optimaliseren voor betere zoekmachine rankings

Online marketing bureau Haarlem is veel te vinden