Wat is een WOZ beschikking?Een WOZ-beschikking is een beschikking die wordt afgegeven door de gemeente waarin een woning of ander onroerend goed zich bevindt. De afkorting WOZ staat voor Wet waardering onroerende zaken. De WOZ-beschikking geeft aan wat de geschatte waarde is van het onroerend goed op een bepaalde peildatum. Deze waarde wordt vastgesteld door de gemeente op basis van de Wet WOZ. De gemeente maakt hierbij gebruik van gegevens zoals de ligging van het pand, het bouwjaar, de grootte van het perceel en andere relevante factoren die de waarde van het onroerend goed bepalen. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor verschillende belastingen, zoals de onroerendezaakbelasting, de waterschapsbelasting en de inkomstenbelasting. Op de WOZ-beschikking staat niet alleen de WOZ-waarde vermeld, maar ook informatie over het object waarvoor de beschikking geldt, zoals het adres en de kadastrale gegevens. Daarnaast staat er informatie over de peildatum en de datum waarop de beschikking is afgegeven. Ook wordt er vermeld hoe de waarde is vastgesteld en welke referentieobjecten daarbij zijn gebruikt. Kortom, een WOZ-beschikking is een beschikking van de gemeente waarin een woning of ander onroerend goed zich bevindt, waarop de geschatte waarde van het onroerend goed staat vermeld. Deze waarde wordt gebruikt als basis voor verschillende belastingen. Waarom maken mensen bezwaar tegen de waarde WOZ?Mensen maken bezwaar tegen de waarde van de WOZ om verschillende redenen:
Kortom, mensen kunnen bezwaar maken tegen de waarde van de WOZ vanwege financiële redenen, ongelijke behandeling, beperkte verkoopmogelijkheden, hogere financieringslasten of omdat zij vinden dat de WOZ-waarde niet overeenkomt met de werkelijke marktwaarde van het pand. Hoe kun je je WOZ waarde aanvechten?Als je het niet eens bent met de WOZ-waarde die de gemeente heeft vastgesteld, kun je je WOZ waarde aanvechten. Het bezwaar moet binnen zes weken na dagtekening van de WOZ-beschikking worden ingediend bij de gemeente waarin het betreffende onroerend goed zich bevindt. Hieronder staan de stappen die je kunt volgen om bezwaar te maken tegen je WOZ-beschikking:
Kortom, om bezwaar te maken tegen je WOZ-beschikking, dien je binnen zes weken na dagtekening van de beschikking een goed onderbouwd bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente waarin het onroerend goed zich bevindt. Vervolgens zal de gemeente het bezwaar behandelen en een beslissing op bezwaar nemen. |
https://www.skandara.nl/ |
WOZ waarde aanvechten 2023
Vorige artikel
Volgende artikel