Losser Digitaal
Image default
Wonen

WiFi thuis in elk huis

 

Er is bijna geen woning meer in Nederland zonder wifi-aansluiting. Wifi zorgt ervoor, dat je overal in huis met je tablet op internet kan zonder een kabel te gebruiken. Ook op je smartphone hoef je, als je een wifi-verbinding hebt, het 4G-netwerk niet te gebruiken. Je smartphone of laptop wordt verbonden met het modem in je woning. Heb je wifi thuis, dan levert dit veel gemak op. Daarentegen zorgt een haperende wifi verbinding voor veel irritatie. Wij hebben een aantal tips voor je om zonder hapering thuis van internet gebruik te maken.

 

Aandachtspunten voor wifi thuis

 

Bij de keuze voor wifi thuis hou je rekening met het huis waar je woont. In een klein appartement zonder verdiepingen is één wifi zender vaak voldoende. Je bent namelijk nooit ver bij het modem vandaan. Heb je een groter huis met meerdere verdiepingen of wil je ook in de tuin gebruikmaken van wifi? Dan is er meer werk aan de winkel. Om overal verzekerd te zijn van stabiele wifi plaats je meerdere wifi zenders. Laat je wifi thuis aanleggen door een ervaren monteur. Deze weet precies welk pakket jij nodig hebt om in al je behoeften te voorzien. Ter plekke bepaalt de monteur waar de wifi zenders geplaatst moeten worden om een optimaal bereik te realiseren. Soms heb je in een appartement een storing in de wifi, omdat alle buren actief zijn op dezelfde wififrequentie. De monteur zal dan de instellingen aanpassen. Jij hebt hier geen omkijken naar.

 

Wat heb je nodig voor wifi thuis?

 

Thuis draadloos internetten vereist een modem, dat goed is aangesloten. Ook moeten de apparaten die je gebruikt geschikt zijn voor draadloos internet. Dit herken je door een draadloos wifi of internet symbool op je apparaat. In je smartphone, tablet of laptop zit meestal een ingebouwde wifi-netwerkkaart. Is dat niet het geval, dan kan je meestal een losse wifi-netwerkkaart in je laptop steken. Zo kan je na installatie van de wifi ongestoord thuis werken, online shoppen of spelletjes doen.

Gerelateerde artikelen

Plafond laten spuiten

Een natuurlijke deurmat van kokos

Verhuisbedrijf Apeldoorn maakt verhuizen makkelijker.