Losser Digitaal
Image default
Wonen

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen worden ook wel fotovoltaïsche panelen genoemd, deze panelen kunnen zonne-energie omzetten in elektriciteit. Dit is een vorm van duurzame energieproductie omdat voor deze opwekking van elektriciteit alleen maar de zon gebruikt wordt.

Soorten zonnepanelen

De monokristallijn zonnepanelen en de Polykristallijn zonnepanelen zijn de meeste bekende zonnepaneel soorten ter wereld.

De monokristallijn zonnepanelen is vaak te herkennen aan de zwarte kleur en dat het vooral uit kleine vierkantjes bestaat. De monokristallijn zonnepanelen beschikken over een best hoog rendement per vierkante meter. Op het gebied van monokristallijn is Longi dé wereldleider ervan. De zonnepaneel van Longi zijn alleen maar gefocust op monokristallijnen, de zonnepaneel van Longi is voor het eerst opgericht in China.

Polykristallijn zonnepanelen zijn te herkennen door hun blauwe kleur. Het rendement bij de polykristallijn ligt veel lager dan bij de monokristallijn zonnepanelen dit is ongeveer zo’n 15% minder.

Verschil monokristallijn en polykristallijn

De monokristallijn als de polykristallijn worden beide gemaakt van de grondstof silicium. Het enige verschil dat er is tussen de twee zit in de afwerking van het kristal silicium. Dit grondstof wordt niet bewerkt na het stollingsproces bij een polykristallijn zonnepaneel terwijl de afwerking na het stollingsproces bij een monokristallijn wel plaatsvindt. Doordat alle kristallen in dezelfde richting gelegd worden genereert de zonnepaneel meer energie. De productieproces is hierdoor intensiever en levert de paneel een hoger rendement op. Hierdoor is er ook een prijsstijging.

Monokristallijn

De meest bekende monokristallijne zonnepaneel is de zonnepaneel van Longi. Zoals eerder gezegd is Longi dé wereldleider van de monokristallijnen zonnepanelen. De zonnepaneel van Longi presteert tot wel  3 keer beter dan de voorgeschreven IEC normen. Je hebt meer voordelen dan nadelen bij de zonnepaneel van Longi. Een zonnepaneel van Longi heeft 10 jaar productgarantie, 25 jaar vermogensgarantie, uitmuntende kwaliteit en een hoog vermogen. Het enige nadeel van de zonnepaneel van Longi is dat het een klein aanbod heeft, ze produceren enkel monokristallijne panelen. Doordat de zonnepanelen van Longi zwart zijn is dit ideaal geschikt voor je dak en geeft dit een mooiere uitstraling.

https://nl-zonnepanelen.nl/product/longi-mono-360wp-zonnepaneel-all-black/

Gerelateerde artikelen

Thuiswerken

Met een frisse blik zal de interieurstylist in Uden inrichten

3 voordelen van het verhuizen met een erkend verhuisbedrijf in Limburg