Losser Digitaal
Image default
Wonen

Wat doet het conflict in Oekraïne met de bouwsector?

Ben jij op zoek naar een keuken in Susteren? Dan weet je dat de prijzen overal toenemen. Het leven wordt een beetje duurder. De voornaamste reden voor de stijging in prijs is het conflict in Oekraïne. Het zijn niet alleen de lege graansilo’s De oorlog heeft alle goederenstromen verstoord uit het oosten. Het gevolg is dat alle prijzen van bouwmaterialen stijgen. De woningmarkt blijft dus stijgen. Maar ook als je aanpassingen wil maken aan je woning heeft dat gevolgen. In deze blog lees je hoe je die gevolgen voor jezelf kunt verzachten als je van plan bent om een nieuwe keuken te kopen.

 

Problemen huiseigenaren

Huiseigenaren worden ook benadeeld door het conflict in Oekraïne. Wat je merkt is dat als je een aanpassing in je woning wil maken zoals het plaatsten van een nieuwe keuken, dan zie je dat bouwmaterialen flink gestegen zijn. Dat heeft het gevolg dat sommige huiseigenaren even moeten wachten met de verbouw plannen of dat ze de plannen volledig af moeten blazen.

 

Wat kun je doen?

Er een aantal dingen die je kan doen als je op zoek gaat naar een oplossing voor haalbare bouwplannen. Om de gevolgen van de stijgende prijzen de kop in te drukken, of beter gezegd volledig te vermijden. Als aller eerste kunnen aannemers of bouwers proberen om materialen te vergaren uit andere landen. Bouwmaterialen hoef je niet persé in Nederland aan te schaffen. De benzine kost ook niet overal hetzelfde. Het moet wel kost efficiënt blijven om de materialen en het vervoer ervan goedkoper uit te laten komen dan dat je de spullen hier zou kopen. Het kan ook zomaar duurder zijn, maar zo zou een project wel door kunnen gaan als er sprake is van tijdsdruk.

Je kunt natuurlijk altijd proberen te onderhandelen of ervoor te zorgen dat je je plannen aanpast zodat het iets goedkoper wordt.

https://voornmedia.nl/hoe-de-oorlog-in-oekraine-de-bouwprijzen-beinvloedt/

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar een keukenspecialist in Echt?

Slotenmaker: Wat kun je verwachten van deze expert?

Bezoek dit keukencentrum in Utrecht