Losser Digitaal
Image default
Wonen

Waarschijnlijk hebben de buren al kunstgras

Het spreekwoordelijke gezegde dat het gras bij de buren altijd groener is, kan in bepaalde gevallen best kloppen als het gaat om het gras. Want wist je dat kunstgras altijd mooi van kleur blijft, ongeacht hoe oud het gras is en in welke weersomstandigheden het heeft moeten doorstaan. Terwijl het natuurlijke gras bij jou al wat verkleurd door de warme zomermaanden en erg nat wordt als het dagenlang regent.

Wat maakt dat kunstgras zo gewild is en je het in vele tuinen, waarschijnlijk ook bij de buren, ziet liggen?

Voordelen kunstgras

Kunstgras kopen is niet weg te denken onder de gebruikers. Het type gras is niet van echt te onderscheiden en dit maakt dat veel mensen het gras aanschaffen. Weliswaar ben je wat duurder uit qua aanschaf, maar levert het je jarenlang veel plezier op. In vergelijking met natuurlijk gras gaat kunstgras lang mee. Je hebt ze in verschillende soorten en dan vooral kijkend naar de dichtheid van het gras. Je hebt gras met mindere dichtheid, waarbij de grasstukken wat verder uit elkaar liggen en wat harder aanvoelen. Bij meer dichtheid staan ze dicht tegen elkaar aan wat ook weer zachter aanvoelt. Zeker niet onprettig als je veel op blote voeten loopt. Bij natuurlijk gras moet je eerst wachten tot de zaadjes gras worden en heb je in het begin veel kale plekken alvorens alles volgroeid is. Dit is bij kunstgras aanbieding dus niet het geval. Nog wat voordelen is dat kunstgras weinig verzorging nodig heeft. Zo hoef je het gras niet te maaien of randjes bij te knippen. Je hoeft niet te snoeien, te bemesten of onkruid tussen de graspollen te verwijderen. Deze laatste komt nogal eens voor en eenmaal onkruid tussen het gras, betekend vaak veel onderhoud want het komt telkens weer terug.

Regen, wind of zon

Waar natuurlijk gras kwetsbaar is voor weersinvloeden, denk hierbij aan de hoeveelheid zon dat het opvangt en wind en regen, dan zie je bij kunstgras dat bovengenoemde weersinvloeden geen effect zullen hebben op de kwaliteit van het gras. Natuurlijk gras wordt al snel dor van kleur bij een hoeveelheid zon en kan zelfs wegbranden als het te warm wordt. Dit geeft al meteen een mindere uitstraling in de tuin. Ook kan het de hoeveelheid regen die we soms in Nederland hebben, niet altijd aan en wordt het gelijk heel drassig. Bij kunstgras heb je dit alles niet. Het blijft, ondanks de hoeveelheid zon, mooi van kleur en verkleurd dus niet. Ook vangt het water op en voert dit weer goed af, waardoor geen plassen achterblijven en het niet al te drassig wordt. Kortom, je hebt veel profijt en blijft een mooie tuin behouden, ongeacht de invloeden van het weer. Als laatst te benoemen voordeel is dat het de allergieklachten wat kan verminderen mocht je hier last van hebben. Hierbij denkend aan bijvoorbeeld hooikoorts.

Over het algemeen gaat het type gras 10 tot 15 jaar mee en dat is vrij lang. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe je het onderhoud en hoe intensief erop wordt gespeeld. Het enige nadeel is dat het kunstgras duur is in de aankoop. Maar als je het op weegt tegen de jaren dat het meegaat en de voordelen die het met zich meebrengt, dan is dit zeker de moeite waard en is jouw gras net zo groen als dat bij de buren.

https://www.kunstgrasdirect.nl

Gerelateerde artikelen

Waarom je moet kiezen voor glasvliesbehang

De Voordelen van het Inhuren van een Woonstylist

Een huis verkopen in Amersfoort: do’s en don’ts