Losser Digitaal
Image default
Wonen

Waar je op let met het kopen van een koeienhuid

Er worden veel koeienhuid aangeboden, maar waar moet je nou echt op letten bij het kopen en het onderhouden van een koeienhuid.

Ieder levend wezen is verschillend zo ook een koe en zijn huid

Iedere koe heeft een ander patroon en heeft zo zijn eigen kleur, littekens etc. Waar je dus op moet letten is of het een koeienhuid vloerkleed is dat uniek wordt aangeboden of dat je een soort gelijke krijgt. Mocht je kritisch zijn dan zou ik je willen aanraden om een koeienhuid te kiezen die uniek wordt aangeboden. Als je alles wel mooi vindt als het maar in een soortgelijke stijl wordt geleverd dan maakt dat natuurlijk niet uit.

Waar komt de koeienhuid vandaan en hoe is deze gelooid

Het gebeurt niet meer vaak, maar er worden nog steeds dieren dood gemaakt voor hun huid. Zelf vindt ik dit niet kunnen, maar als de koeienhuiden van de vlees industrie komen is het dus een rest product en worden er geen dieren specifiek gedood voor hun huid; dan vind ik het een anders verhaal. Als er nog meer rest producten over zijn dan worden deze ook wel eens gebruikt voor koeienhuid decoratie.

Hoe je jouw vloerkleed kan onderhouden

Het is verstandig om het vloerkleed regelmatig te draaien zodat deze niet eenzijdig slijt. Het is een product dat heel leuk staat in de woonkamer, maar wat ook gewoon slijt aangezien het gewoon op de grond ligt. Koop je jouw huid bij een goedkope speler dan kan je ervanuit gaan dat het looiproces is vereenvoudigd en dat je vloerkleed daarom ook sneller slijt. Ga daarom voor een kwalitatief vloerkleed. Voor het onderhoud kan je gewoon de stofzuiger gebruiken ‘niet op volle stand en ook niet met harde borstel’ en mocht er een vlek op komen, dan adviseer ik je geen zeep of dergelijke te gebruiken. Een ligt vochtig doekje gebruiken en ook niet te hard wrijven.

https://koeienhuid-schapenvacht.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe een lekdetectie specialist uw eigendom kan redden van waterschade

Trapstrip in gebroken wit, doe mee met deze trend!

Zonnepanelen in weert