Losser Digitaal
Image default
Wonen

Voordelen van houten jaloezieen ten aanzien van rolgordijnen

Raambekleding komen er in allerlei soorten en maten. Wellicht de meeste bekende is natuurlijk het gordijn. Gordijnen zijn perfect voor in je slaapkamer omdat ze erg goed verduisteren, maar kunnen ook gebruikt worden in de woonkamer voor het weren van zonlicht. Daarnaast vinden we gordijnen vaak ook gewoon mooi. Gordijnen zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei soorten kleuren en printen. Je kan het dus helemaal je eigen maken.

 

Maar natuurlijk zijn gordijnen niet je enige optie als het aankomt op het kiezen van raambekleding. Twee andere populaire opties zijn bijvoorbeeld het rolgordijn en de jaloezieen. De laatstgenoemde zien we vooral steeds meer terug in moderne woningen. Hoe kan dat en wat zijn de voordelen van houten jaloezieen ten opzichte van (rol)gordijnen? In dit korte artikel helpen we je een beetje op weg.

 

De voordelen van jaloezieen

Waarom zou je kiezen voor jaloezieen ten opzichte van gordijnen. Wat ons betreft is er één echt heel belangrijke reden, en daarnaast nog enkele bijkomstigheden. Wij vinden dat het grote voordeel van jaloezieen is dat je veel meer flexibiliteit hebt als het aankomt op het regelen van het lichtinval. 

 

De houten jaloezie heeft namelijk ten eerste een erg mooie lichtinval. Het licht schijnt namelijk als het ware schuin door de individuele strepen van de jaloezieen wat een erg mooi effect geeft. Maar omdat je te maken hebt met veel afzonderlijke strepen kun je het licht makkelijk reguleren door de strepen meer of minder uit elkaar te halen. Zo kun je dus heel gemakkelijk de hoeveelheid licht die je kamer binnenkomt reguleren, van licht tot pikdonker. 

 

Dit reguleren hoeft overigens ook niet meer handmatig, maar kan al met een afstandbediening. De houten jaloezieen van PoweredBlinds zijn namelijk bijna allemaal gemotoriseerd. Je hoeft dus niet eens op te staan om je raambekleding te bedienen. Dat is natuurlijk erg gemakkelijk. Voor meer informatie neem dan eens een kijkje op de webpagina van PoweredBlinds. 

 

Gerelateerde artikelen

Aankoopmakelaar Geleen vinden

De kracht van feng shui: een harmonieus en gebalanceerd leven

Eiken vloer, een sfeervolle vloer