Losser Digitaal
Image default
Wonen

Tips voor het vinden van een goede makelaar

H1 Tips voor het vinden van een goede makelaar

Wil jij een woning gaan verkopen in Roermond of Echt? Of misschien wil je een zoektocht beginnen naar een koopwoning in de regio? De hulp van een makelaar is bij zowel het aanschaffen als het verkopen van een woning sterk aangeraden. Je wilt een goede makelaar in Roermond https://www.vancromvoirt.nl/ hebben die jou precies kan informeren over wat er om de hoek komt kijken. In deze blog vertellen we jou over het vinden van een goede makelaar en de verwachtingen die jij mag hebben van een goede makelaar.

 

Ga op onderzoek uit

Ga niet voor de eerste beste makelaar in Roermond die je tegenkomt. Ga op onderzoek uit zodat je een bewuste keuze maakt wanneer je in zee gaat met een makelaar. Stel een lijst samen van ongeveer drie tot vijf makelaars die jou aanspreken. Wanneer je bijvoorbeeld hun website bekijkt, moet jij er een goed gevoel bij hebben.

Neem contact op, vrijblijvend!

Neem contact op met een aantal makelaars die je hebt uitgekozen. Een persoonlijke afspraak is een ideale manier om het bedrijf beter te leren kennen. Je krijgt een beter idee van hun werkwijze en de mogelijkheden. Nadat je een afspraak hebt gehad, kun je alle voordelen en nadelen tegen elkaar afwegen. Je wilt eer zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt.

Wat kun je verwachten van een goede makelaar?

Je kunt ervan uitgaan dat een goede makelaar duidelijke afspraken maakt over de te verrichten werkzaamheden en de courtage. Er moeten geen onaangename verrassingen ontstaan. De kosten voor de diensten worden overzichtelijk vastgelegd. Werkzaamheden worden opgedeeld. Je weet precies wat en wanneer je iets kunt verwachten.

Een realistische waardebepaling

Een makelaar kan de waarde van een woning vaststellen. Wanneer je jouw huis wilt verkopen, lijkt een hoge waardebepaling misschien aantrekkelijk. Toch kan dit ook zorgen voor verkeerde verwachtingen. Zorg dat je aangesloten bent bij een NVM makelaar. Om een betrouwbare taxateur in Roermond te vinden, moet je hierop letten. Een NVM makelaar geeft je gegarandeerd een realistische waardebepaling. Een NVM makelaar kijkt naar gemiddelde vraagprijzen van de omgeving en baseert daarop een realistische verkoopprijs. Hierdoor wordt het huis in de optimale tijd verkocht, voor de juiste verkoopprijs.

https://www.vancromvoirt.nl/

Gerelateerde artikelen

3 zaken om rekening mee te houden bij een keuken kopen

Duurzaam wonen?

Wat zijn de kosten vloerverwarming