Losser Digitaal
Image default
Wonen

Tijd om te verhuizen?

Verhuizen kan vaak een zware en moeilijke klus zijn, duurt lang en vraagt om veel werk en geduld. Iedereen heeft een andere manier van verhuizen, sommige huren een verhuiswagen, sommige verplaatsen alles zelf, het inpakken van je spullen verschilt ook van persoon tot persoon.

Er bestaan gelukkig een aantal tips die jouw verhuizing kunnen vergemakkelijken.

Enkele tips om te verhuizen zonder stress

Als je goed bent voorbereidt bespaart dit veel ellende en zorgt het ervoor dat je stressniveau op het minimum ligt.

De eerste tip is dat je op tijd moet beginnen. Een gedetailleerde verhuisplanning zorgt er voor dat je zonder stress kan verhuizen. Als je alles in één dag gedaan wilt hebben dan moet je natuurlijk vroeg uit de veren gaan om op tijd klaar te zijn.

Een volgende tip is dat je verstandig moet inpakken. Zorg ervoor dat je voldoende verhuisdozen klaar hebt liggen, niet dat je midden je verhuis aan te kort komt. De grootte van de verhuisdoos speelt natuurlijk ook een rol, het moet groot genoeg zijn zodat alles erin past.

Tijdens het inpakken is het ook verstandig om de zware dingen onderaan te leggen en de lichtere bovenaan. Breekbare, kwetsbare spullen kun je ook inpakken met bubbeltjes plastic. Bubbeltjes plastic zorgt ervoor dat de kwetsbare spullen goed beschermd zijn zodat ze niet makkelijk beschadigd worden. Het is altijd handig om een goede voorraad van bubbeltjes plastic te hebben, er zijn altijd spullen die je best voorzichtig inpakt. Het is ook belangrijk om op de verhuisdozen te schrijven welke breekbaar zijn en tot welke kamer welke doos behoort, dit zal handiger zijn tijdens het uitpakken.

Vervolgens moet je er ook voor zorgen dat je administratieve zaken op tijd in orde zijn gemaakt. Geef op tijd de adreswijziging door aan je bank, werk, school, arts, etc.

Vergeet zeker ook niet je verhuizing binnen de week in te schrijven in het bevolkingsregister van je nieuwe gemeente.

Verhuisbedrijf

Wil je graag dat alles vlot en soepel verloopt? Dan kun je altijd een verhuisfirma in huren die voor jou alles zullen vervoeren en uitladen, natuurlijk is dit een zorg minder dan voor jou.

https://luchtkussengigant.nl/bubbeltjesplastic/

Gerelateerde artikelen

EPS parels, weet jij wat het zijn?

Krassen op de vloer? Zo voorkom je het!

NVM makelaar Vught als beste getest!