Losser Digitaal
Image default
Wonen

Thuiswerken

Thuiswerken

In de corona-periode hebben velen van ons te maken gekregen met het thuiswerken. Plotseling moest het washok of de speelkamer worden omgetoverd tot een ideale werkplek. normaliter werden alle werkzaamheden op het kantoor uitgevoerd en in de corona-periode moest dit thuis gebeuren. Tegenwoordig is het absoluut geen verplichting meer om thuis te werken, maar toch wordt het nog veel gedaan. Aan het thuiswerken zitten een aantal voordelen, maar ook nadelen. Wij zetten graag een aantal voor- en nadelen voor jou op een rijtje. Lees snel verder en ontdek ze bij Kato Kantoorinrichting. 

 

Productiviteit

De productiviteit kan zowel voor-, als nadelig zijn. Het voordeel is dat je niet wordt afgeleid door je collega’s en dat je in een lekker tempo door kunt werken. Daarnaast ben je geen tijd kwijt aan het reizen, waardoor je deze tijd kunt gebruiken om alvast aan de slag te gaan met de werkzaamheden. Helaas ben je tijdens het thuiswerken sneller geneigd om tussendoor een pakketje weg te brengen of om eventjes snel de was te draaien. Dit vermindert de productiviteit tijdens het thuiswerken. 

 

Juiste werkplek 

De uitrusting voor jouw werkplek zou hoogstwaarschijnlijk beter geregeld zijn op het kantoor, dan thuis. Op het kantoor ben je voorzien van een ideaal bureau, met daarbij een bureaustoel. Daarnaast is de verlichting en allerlei andere faciliteiten beter geregeld op het kantoor. Een werkplek op het kantoor is perfect ingericht voor de nodige werkzaamheden. De thuiswerkplek heeft een iets minder complete uitrusting. 

 

Minder contact

Het contact op de werkvloer heeft een stimulerend effect op de medewerkers. Je maakt tussendoor een praatje en gaat daarna gezamenlijk weer aan de slag. Indien jij thuiswerkt en een aantal collega’s op het kantoor werken, dan mis je dat contact. Tegenwoordig maken we veel gebruik van videobellen, zodat we af en toe toch nog gezamenlijk kun zijn tijdens het thuiswerken. 

 

https://www.katokantoorinrichting.nl/

Gerelateerde artikelen

De kracht van feng shui: een harmonieus en gebalanceerd leven

Verhuizen: de complete cheklist

Waarom je ook samengeperste houtbriketten wilt gaan stoken in je kachel of haard?