Losser Digitaal
Image default
Wonen

Rolluik kopen? Let hier op!

Een rolluik lijkt misschien een eenvoudig product om aan te schaffen, toch zijn er een aantal punten om rekening mee te houden om er zeker van te zijn dat je een rolluik koopt dat aan al je eisen voldoet. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden om teleurstellingen achteraf te voorkomen. De eerste beslissing die gemaakt moet worden is tussen een rolluik of een screen. Vervolgens moet je bepalen welk materiaal je wilt. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen handmatige en elektrische bediening. Als je voor elektrische bediening kiest kan dat in de vorm van een afstandsbediening of een knop aan de muur. Om al deze beslissingen te maken is het verstandig om naar een winkel te gaan, bijvoorbeeld Somfy BE waar ze uitleg geven en je begeleiden in het maken van deze beslissingen. 

 

Handmatig of elektrische bediening?

Voor de meeste mensen is het handmatig bedienen van rolluiken vrij eenvoudig, en hiermee ook de makkelijkste optie. Als je echter fysiek minder sterk bent kan het bedienen van rolluiken een uitdaging worden. Het is dus belangrijk om vooraf in te schatten of je de aankomende jaren in staat bent om handmatig je rolluik te bedienen. Het formaat van het rolluik speelt ook een rol in hoe makkelijk handmatige bediening is. Een groot rolluik is zwaarder en hierdoor lastiger handmatig te bedienen. Ook het materiaal speelt een rol, aluminium rolluiken kunnen bijvoorbeeld erg zwaar zijn. Je kan ervoor kiezen om een buismotor te implementeren, hiermee kan het rolluik makkelijk met een knop open en dicht gedaan worden.

Kleur van de lamellen en de kast

Ook de kleur van de lamellen en de kast is een belangrijk aandachtspunt bij de aanschaf van rolluiken. Je persoonlijke smaak speelt hierbij een belangrijke rol. Verder is het natuurlijk belangrijk dat de kleur goed staat bij de rest van het huis. In theorie is het mogelijk om lamellen in alle kleuren te maken, maar in praktijk wordt vrijwel altijd gekozen voor neutrale kleuren. Als je toch voor uitgesproken kleuren kiest is het verstandig om advies te vragen van een gespecialiseerd bedrijf.

 

Gerelateerde artikelen

Loofah: De Natuurlijke Sponsor van Schoonheid en Gezondheid

Houtpellets online kopen; pellets met snelle verzending

Duurzaam wonen?