Losser Digitaal
Image default
Wonen

Oplossingen voor huurwoning Amersfoort en Ede

Huurwoningen zoeken is kansloos. Zo ook in Apeldoorn, Amersfoort en Ede. Of je wacht een jaar of 10 op een huurkamer of klein appartementje op sociale woning of je wacht een jaar of 6 op particulier huren. Maandlasten tussen de € 1.000,- en de € 1.800,- per maand. Huurwoningen zoeken is kansloos sinds 2016. Lexwonen heeft echter oplossingen om toch te kunnen wonen.

Tijdelijke hypotheek 4 personen

Weet jij dat het mogelijk is om met 3 of zelfs 4 woningzoekenden een huis te kopen? Een woning die je dan met 4 personen gaat bewonen. Huizen staan nog te koop echter met 2 personen meestal ook niet haalbaar. Er zijn een paar belangrijke zaken als je met meerderen tijdelijk koopt. Je dient met zijn allen onder één dak te wonen en ingeschreven te staan. Dit lijkt mij heel logisch.

Verder mag niemand de woning te verlaten. Gaat iemand elders wonen dan dient de woning verkocht te worden. De overwaarde wordt dan verdeeld. Op deze wijze hebben we in Ede een huurwoning Ede gewijzigd in koopwoning Ede. Stein, Tim, Judith en Marjan uit Veenendaal hebben op deze wijze gekocht. Alle 4 betaalden forse huur, variërend van € 950,- tot € 1750,- per maand.

Woning Ede van € 550.000,- voor € 525,- per maand

Van huren in Ede naar kopen voor € 525,- per maand gedurende 15 jaar. Alle 4 hebben ze afgesproken om minimaal 9 jaar samen in dit huis te blijven wonen. Natuurlijk is het mogelijk om langer samen in een woning te wonen. Soms worden de afspraken achteraf gewijzigd en dat kan lastig zijn. Maak samen goede afspraken met name als je met 3 of 4 personen koopt.

Huurwoningen in Amersfoort

In Amersfoort is lexwonen vaak bezig met het kopen van huizen voor 4 personen. Huurwoning in Amersfoort is kansloos net zoals in Utrecht en Rotterdam. In de wijk Vathorst heeft lexwonen reeds 4 gezinnen van 3 personen geplaatst. De maandlasten bedragen per persoon € 377,- tot € 490,- per persoon. Het betreft een tijdelijke hypotheek voor 4 personen.

Overbieden blijft nodig

Als je niet kan huren maar wel kan kopen blijft overbieden noodzakelijk. Ga je dus samen een woning kopen dan is de oplossing om met 4 personen hoger te bieden dan de vraagprijs. Overbieden huis samen opbrengen. Er moet dus altijd spaargeld zijn als je wil kopen in de plaats van huren. Dit geld niet alleen voor Amersfoort en Ede maar voor geheel Nederland.

Huizenmarkt en wonen

Wil je wonen in een huis? Kopen of huren? In alle gevallen is het lastig. Lexwonen regelt uitsluitend hypotheken tot 4 personen. De verwachting van huizenprijzen zal stabiliseren door de inflatie.

Inflatie is altijd slecht voor de hypotheekrentes. Stijgen de hypotheekrentes dan daalt je maximale hypotheekmogelijkheid. Hoe hoger de rentes des te minder kan je lenen.  Het tekort aan grondstoffen zorgt voor hogere rentes. Aangezien Nederland de meeste grondstoffen elders haalt zullen de meeste prijzen stijgen.

Wachttijden huurwoningen Amersfoort en Ede

Zowel in Ede als Amersfoort zijn er wachttijden van 8 jaar tot 10 jaar voordat je in aanmerking komt voor sociale huurwoning.

Gerelateerde artikelen

Wat doet het conflict in Oekraïne met de bouwsector?

Hoe vind je een carrière die bij je past en voldoening geeft?

Zonnepanelen laten plaatsen