Losser Digitaal
Image default
Wonen

Op zoek naar een plaid? Kies dan voor een Alpaca plaid

 Hoe heerlijk is het om ontspannen met een plaid op de bank te ploffen! Of je nu op de bank ploft met een goed boek of een spannende film, een deken kan eigenlijk niet ontbreken. Je kan natuurlijk kiezen voor een gewone stoffen deken, maar geloof mij een Alpaca plaid maakt de avond nog zo veel beter! Met een Alpaca plaid zorgt je niet alleen voor warmte en comfort wanneer je zelf op de bank zit, je hebt ook meteen een mooie accessoir voor in de zithoek. Meer weten over waarom je écht zou moeten kiezen voor een Alpaca plaid lees je verder!

 

Plaid van Alpacawol

Alpacawol behoort tot één van de beste natuurlijke wol soorten. De wol van een Alpaca is warmer en sterker dan dat van welk ander zoogdier ook. Het wol sluit minder snel, pluis minder en is ook erg licht en zelfs waterafstotend. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft het nog een aantal unieke eigenschappen!

 

Alpacawol is ontzettend zacht en superfijn. Door de superfijne vezels kan je Alpacawol comfortabel direct op de huid dragen. De plaids jeuken veel minder op de blote huid dan wollenproducten van andere dieren.

 

Verder is Alpaca wol waterafstotend, het is bijna onmogelijk om de vezels van alpacawol te laten verzadigen met water. Alpacawol is daardoor ideaal om te gebruiken voor sokken in een koude en natte omgeving!

 

Tot slot is het wol van een Alpaca thermisch warm! Dit houdt in dat het plaid zomers verkoeling biedt, terwijl de plaid je in de winter warm kan houden.

Samenstelling van de plaid

Het Alpaca plaid bestaat voor 55 procent uit Alpacawol. De overige materialen zijn 30 procent merinowol en 15 procent synthetisch materiaal. Er is synthetisch materiaal toegevoegd om te voorkomen dat de wol gaat vilten. Verder houdt het synthetische materiaal de plaids flexibel en geeft het de plaids een kleine stretch. 

 

Soorten plaids

De Alpaca plaid zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en kleuren. Een aantal voorbeeld van Alpaca plaids waar je uit kan kiezen zijn:

 

–       Alpaca plaid | Turquoise | 175x135cm | €64,95

–       Alpaca plaid | Antraciet | 200x150cm | €109,00

–       Alpaca plaid | Roze | 200x150cm | €109,00

 

Zoals je hebt kunnen lezen heeft Alpaca wol veel voordelen. Ben jij klaar voor een Alpaca plaid?

https://www.vachtenspecialist.nl/alpaca-plaid/

Gerelateerde artikelen

5 tips om je tuin in te richten

Hiervoor worden cellenbetonblokken gebruikt

Waar je op let met het kopen van een koeienhuid