Losser Digitaal
Image default
Wonen

Legionella beheersplan, schone leidingen

Bacteriën, sommige zijn goed, andere niet. Ze zitten overal, op deur krukken, stoelen, in eten en drinken. De niet-goede versie wil je het liefst niet in je eten of drinken hebben. Daar kan je namelijk goed ziek van worden. Een voorbeeld van zo’n bacterie die via eten of drinken je lichaam binnendringt is legionella. Deze bacterie kan een nare griep veroorzaken waar je behoorlijk ziek van wordt. Een legionella beheersplan kan dit voorkomen.

Wat is legionella?

Legionella is een bacterie die zich verspreidt via water tussen de 25 en 50 graden celcius. Vaak ons kraanwater dus. De legionellabacterie probeert zich te vestigen in de slijmlaag aan binnenkant van leidingen. Of op de bodem van leidingen en reservoirs. Als dit gebeurd, kan je je voorstellen dat dit in kraanwater terecht komt. Je kan er ziek van worden door het te drinken, maar ook door douchen. Daarom is het belangrijk dat je leidingen vrij zijn van legionella. Vooral prioritaire instellingen, die zijn verplicht om een legionella risicoanalyse uit te voeren. Als alle bedrijven en instellingen dit doen zijn we verzekerd van schoon water. Van legionella kun je namelijk behoorlijk ziek worden, een griep, een longontsteking en zelfs overlijden als het niet op tijd behandeld wordt. Je kunt er behoorlijk nare klachten van krijgen. Een legionella beheersplan kan voorkomen dat de bacterie zich verspreidt.

Een legionella beheersplan laten opstellen

Om te voorkomen dat we ziek worden van een legionellabesmetting, is het belangrijk om legionella voor te zijn. In een legionella beheersplan staat een plan van aanpak tegen legionella. Om zo te voorkomen dat de bacterie zich kan verspreiden. Je kan door een gespecialiseerd bedrijf een risicoanalyse uit laten voeren en door hun een beheersplan laten maken. Zo houdt je als bedrijf of instelling iedereen gezond en vrij van deze nare bacterie!

https://www.leever.nl/legionella-beheersplan/

Gerelateerde artikelen

Dakgoot reparatie is van groot belang, maar waarom?

Verlengkabel, breng het stopcontact naar je toe

Verfraai Uw Slaapkamer met Goedkope Muurstickers