Losser Digitaal
Image default
Wonen

Last van hitte in huis? Kies voor zonwerend raamfolie

Het is extreem warm in Nederland. De thermometer tikt met gemak de 37 graden. Mensen willen massaal aan de airco maar zodra ze horen hoe duur de installatie is, kiest men meestal toch maar voor een ventilator. Maar een ventilator verplaatst alleen maar lucht. Het apparaat zorgt er dus eigenlijk niet voor dat de warmte binnenshuis minder wordt. Een hele goedkope oplossing waar je misschien nog niet bij hebt stil gestaan is het gebruik van zonwerende raamfolie.

 

 

Zonwerend raamfolie, de oplossing tegen hitte in huis

Met zonwerend folie op je ramen kun je je huis op warme dagen toch gemiddeld genomen zo’n 4 tot 5 graden koeler houden. Dat klinkt misschien niet veel, maar of je woonkamer of slaapkamer nou 25 graden of 29 graden is, is gevoelsmatig echt een heel groot verschil. Zonwerende folie is in vergelijking met een airco of ventilator echt veel voordeliger. Het is een eenmalige uitgave waar je jarenlang profijt van zult hebben. En jaarlijkse terugkerende kosten die je door stroomgebruik met ventilatoren en airco’s wel hebt, heb je met zonwerende folie niet!

Er bestaan verschillende soorten raamfolie. De belangrijkste twee soorten zijn eigenlijk het statische raamfolie en het zelfklevende folie. Het zelfklevende materiaal plakt aan het raam doordat de achterzijde van het folie van een soort sticker materiaal is gemaakt. Het statisch folie bevat geen plaklaagje. Deze hecht aan het raam doordat het een statische verbinding met het raam heeft. Als je ons vraagt welke van de twee makkelijker plakt, dan adviseren wij je het statische raamfolie. Echter is deze qua prijs wel wat duurder. Het zonfolie heeft een wat donkere tint. Het effect is misschien nog het meest met een zonnebril te vergelijken. Als je daar doorheen kijkt lijkt de wereld ook een klein beetje donkerder. Met zonwerend folie op ramen heb je datzelfde effect. Veel mensen vinden het wel prettig omdat het ook een klein beetje de doorkijk belemmert. Bij Raamfolieonline.nl kun je zonwerende folies op maat bestellen. Ze zijn niet duur want je betaald maar € 3 per halve meter.

 

Verduisteringsfolie tegen de zon en licht

Voor sommige mensen is zonwerend folie op ramen niet voldoende. Zij willen liever hun hele raam afplakken. Vaak om twee redenen: Geen zon en geen licht in huis. Verduisteringsfolie wordt vrij vaak aangeschaft voor slaapkamerramen. Kinderen die in de zomer niet kunnen slapen omdat het zo lang licht blijft, mensen die s’nachts werken en overdag willen slapen, mensen die het felle daglicht niet verdragen, meer privacy… Er kunnen zoveel redenen zijn dat mensen hun ramen willen afplakken. Onze plakfolie W15 en DFP25 zijn hier heel geschikt voor. Dit plakfolie plakt gemakkelijk en je kunt het op elk gewenste lengte bestellen. Omdat dit kleeffolie je raam blockt, zal de warmte van de zon ook minder gemakkelijk door de ramen naar binnen kunnen dringen.

Heb je vragen over bovengenoemde folies of ben je toevallig op zoek naar een ander (niet genoemd) folie? Bij Raamfolieonline.nl vind je echt heel veel folie voor verschillende toepassingen. Zo verkopen zij dus niet alleen zonwerende en verduisterende glasfolie, maar ook decoratiefolie, kleurenfolie, veiligheidsfolie, isolatiefolie en one way vision folie. Neem gerust een kijkje op de site en ontdek wat er allemaal mogelijk is op het gebied van folies.

 

 

Gerelateerde artikelen

Je slaapkamer een make over geven

Het gebruiken van een elektrische verwarmingsmat

Welke BBQ is de juiste?