Losser Digitaal
Image default
Wonen

Keuken inspiratie: hoe creëer je de perfecte ruimte om te koken en te entertainen

keuken inspiratie

Hoe bepaal je of je de juiste kookruimte hebt? Als je als klant van plan bent om je keuken te gebruiken voor feesten of partijen, dan heb je voldoende ruimte nodig en een indeling die het gemakkelijk maakt om je erin te verplaatsen.

Aan de andere kant, als je je eet plek vooral als kookruimte moet dienen eten, dan moet je ervoor zorgen dat het voldoende opslagruimte biedt en voldoende aanrechtruimte heeft om alles aan te kunnen dat je overdag moet doen.

Wat je doel ook is, deze tips helpen je om de perfecte eet plek van boven naar beneden te maken.

Hoe de juiste kleur te gebruiken?

Ontwerpen met kleur is een kunstvorm, maar velen van ons gebruiken geen kleur in onze keukens omdat we het gevoel hebben dat we niet weten wat we ermee moeten doen.

Als het gaat om keuken inspiratie, is kleur de sleutel! Als je wilt dat je kookruimte leuk of uitnodigend is, begin dan met een gedurfde (of op zijn minst een statement makende) kleur die echt opvalt in combinatie met neutrale kleuren.

Het draait allemaal om creatief zijn en gebruiken wat je hebt, zodat je kookplek georganiseerd blijft.

Enkele geweldige hulpmiddelen voor inspiratie zijn tijdschriften, blogs of andere online bronnen; als je keukens van echte mensen ziet, zullen je ideeën beter stromen dan alleen maar naar verfstalen te staren! Als je meer traditionele keuken inspiratie nodig hebt, neem dan contact op met professionele interieurontwerpers bij jou in de buurt.

Welke stijl keuken inspiratie wil je?

Een belangrijke stap bij het ontwerpen van uw kookplek is beslissen wat voor stijl u wilt.

  • Is het modern?
  • Vintage?
  • Landelijk chique?

U moet beslissen, stel u zelf de vraag? wanneer gaat u een keuken kopen die bij uw interieur passen. Een ding dat een must is, is verlichting.

Zonder dit voelt je kookplek gewoon niet af. Denk ook aan apparaten zoals magnetrons en vaatwassers, want dit zijn dingen die je misschien nodig hebt voor een functionele keuken die koken gemakkelijker maakt.

Vrienden of Familie

We willen je helpen te vinden wat het beste bij je past, dus vraag familie of vrienden welke eigenschappen zij het belangrijkst vinden in een nieuwe keuken! Veel geluk!

 

Een plattegrond kiezen

 

Voordat u zelfs maar nadenkt over het uitkiezen van werkbladen of kasten, is het belangrijk om te beslissen hoe u wilt dat uw kookplaats functioneert.

Een eenvoudige kook plek is misschien gewoon een plek waar eten wordt bereid.

Terwijl een meer uitgebreide ruimte kan dienen als een ideale setting voor feesten en partijen.

Basis typen

Er zijn drie basistypen plattegronden: open keuken (verbonden met een of meer woonruimtes), semi-open kookplaats (die een woonruimte verbinden maar niet met aangrenzende kamers).

En gesloten keukens (geïsoleerd van andere woonruimtes).

Indeling

Welke indeling u ook kiest, houd bij de keuze van toonbanken, kasten, apparaten. Maar houd ook met decoratieve elementen rekening, met zowel functionaliteit als uitstraling.

Je wilt dat je keuken inspiratie past bij wat je nodig hebt – en er goed uitziet!

Lay-outopties voor uw keukeneiland

Kookplaats eilanden zijn er in alle soorten, maten, kleuren, materialen en designs.

De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om het creëren van een kookeiland dat past bij uw specifieke behoeften.

Eiland

Of je nu als nieuwe klant op zoek bent naar een eendelig of een uit meerdere delen bestaand eiland.

Onze eenvoudige handleiding geeft je keuken inspiratie door je te laten zien hoe eenvoudig het is om een ​​eigen eiland te creëren.

Materiaalkeuze

Van maat- en vormopties tot materiaalkeuzes voor oppervlakken zoals granieten of marmeren werkbladen.

Onze gidsen zullen u door alles leiden wat u nodig heeft om maximale stijl en functionaliteit van uw nieuwe eiland te bereiken.

Op zoek naar het toevoegen van planken of zelfs een gootsteen?

We kunnen u niet alleen laten zien hoe, maar we kunnen u ook helpen om met al die projectideeën aan de slag te gaan!

Werkbladen – glas, graniet of kwarts?

Met zoveel opties om uw keuken te verbeteren, is het normaal dat u zich overweldigd voelt.

Daarom hebben we besloten om u onze twee cent te geven over wat misschien wel een van de belangrijkste beslissingen in elke kookplaats is: werkbladen.

Kleine verbouwing of totale klus

Of u nu als klant in Nederland op zoek bent naar een kleine verbouwing of een totale klus.

Er zijn voor- en nadelen aan allemaal.

In onze voortdurende inspanningen om uw kookplaats-IQ te verhogen, zullen we bespreken wanneer glas een betere keuze is dan graniet of kwarts (en vice versa).

Mooie keukens

De juiste apparaten kiezen voor uw droomkeuken

Wanneer je een kookruimte bouwt, is het uitkiezen van apparaten waarschijnlijk een van je eerste prioriteiten.

Volg deze suggesties van de beste keuken inspiratie blogs van Tielmankeukens en Eigenhuiskeukens om er zeker van te zijn dat je het goed doet.

Ontbijtbar of eethoek?

Beide bieden een charmante manier om uw keukenruimte groter te laten lijken, maar hebben ook hun eigen voor- en nadelen.

Een ontbijtbar is meestal goedkoper dan het toevoegen van een kamer, maar het kan lastig (en tijdrovend) zijn om rond te ontwerpen.

Hoge stoelen

Bovendien heb je waarschijnlijk meer hoge stoelen nodig dan wanneer je een eethoek zou bouwen of van plan was om krukken aan je eettafel toe te voegen.

Gemakkelijke toegang

 

Een eethoek daarentegen zorgt voor gemakkelijke toegang van alle kanten zonder tegen andere mensen aan een hoog aanrecht te botsen.

Grotere groepen

Het laat ook voldoende bewegingsruimte voor grotere groepen – een belangrijke overweging als u van plan bent regelmatig diners te organiseren! In onze ervaring?

Hanglampen boven de eettafel of het eiland?

De beste plaatsen om verlichtingsarmaturen in een keuken op te hangen, zijn gebaseerd op hoe u uw ruimte gebruikt.

Luchtige keukens

Lichte, luchtige keukens met een eiland kunnen profiteren van hangende lampen over beide gebieden; dat geldt ook voor kookplaats met hoge plafonds.

Grote ramen of dakramen werken goed als je op zoek bent naar keuken inspiratie, omdat het helpt om een ​​ruimtelijk gevoel te creëren, vooral als ze natuurlijk licht in je huis laten.

Verlichting

Als je hoge plafonds en weinig natuurlijk licht hebt.

Is verlichting onder bovenkasten of boven een keukeneiland misschien de beste keuze, maar alleen als je van plan bent regelmatig in die ruimte te koken.

Het is ook belangrijk om te overwegen waar meubels worden geplaatst voordat u definitieve beslissingen neemt.

Buitenruimtes en open haarden in moderne keukens

Een paar dagen geleden plaatsten we ongeveer vijf tips voor het creëren van een moderne kookplaats.

We ontvingen verschillende vragen over woonruimtes binnen en buiten en open haarden in ontwerpen; de post van vandaag is bedoeld om deze vragen te beantwoorden. Kijk voor meer moderne keuken inspiratie op onze Pinterest-pagina.

Keuken in Nederland

De Keuken in Nederland is vaak vrij klein, maar toch echt functioneel. Er is niet altijd veel ruimte, wat betekent dat er geen ruimte is voor rommel of extra spullen die je niet nodig hebt!

Dat betekent echter niet dat we niet van keukens houden.

Als je kookgelegenheid ruimte al je spullen kan bevatten zonder dat je er al te veel over nadenkt, bewijst dat gewoon hoe geweldig het echt is!

Kijk op de pagina ‘keuken inspiratie’ van Van Manen Keukens om te zien wat er goed werkt door heel Nederland.

Ruimtes

Misschien helpt een van deze ruimtes om je kookgelegenheid een complete make-over te geven! Ons team kan tips geven over wat goed samenwerkt; deze tips kunnen van pas komen bij een volledige verbouwing of bij het bijwerken van bepaalde dingen, zoals designaccessoires of apparaten.

Gerelateerde artikelen

Zonnepanelen laten plaatsen

Antislipstrip is hét trapveiligheids product van deze tijd!

Heb je een nieuwe woning gekocht?