Losser Digitaal
Image default
Wonen

Je huis herfstproof maken

De herfst komt er bijna aan en dat vraagt natuurlijk om wat aanpassingen in huis, zodat je ook dit najaar heerlijk thuis kunt genieten. Dat hoeven niet eens hele grote aanpassingen te zijn, er zijn een heleboel kleine dingen die je kunt doen om je huis er op zijn best uit te laten zien voor dit najaar. In deze blog zijn vier tips voor een herfstproof huis te lezen en deze zijn van toepassing op alle soorten huizen van herenhuizen tot aan moderne bungalows.

Tip 1: Grondige schoonmaak

We denken er vaak aan om in de lente een grote schoonmaak in huis te doen, maar we vergeten dat de herfst ook een ideale tijd is voor een grondige schoonmaakbeurt. Begin in de woonkamer en werk zo door het huis zodat het weer helemaal fris en fruitig is. Stof plinten en plekken zoals lampenkappen, plankjes en de bovenkant van kasten af. Bovendien is het een goed idee om eens de oven, koelkast en diepvries schoon te maken en te reorganiseren.

Tip 2: Nieuw kleurtje op de muur 

Vind je het leuk om je huis regelmatig te veranderen, geef dan een muur in huis een nieuwe kleur. Tinten met een warme ondertoon zijn erg geschikt om de herfst in huis te halen. Mooie verf kleuren voor dit najaar zijn bosgroen, gebrand oranje, okergeel, bordeauxrood en poeder roze

Tip 3: Zorg voor sfeer

Geurkaarsen, theelichtjes en decoratie creëren een knusse setting voor de donkere avonden in de herfst. Kies voor geurkaarsen met geuren zoals kaneel, bergamot, pumpkin spice en sinaasappel om een ultiem herfstgevoel te krijgen. Denk bij herfst decoratie aan takken, pompoenen, gedroogde bladeren en dennenappels.

Tip 4: Kussens en dekens

Fluffy plaids en leuke kussentjes zijn absoluut een must om je huis sfeervol te maken voor de herfst. Met een gebreide denken, zachte vachtjes en sierkussens creëer je in een handomdraai een knusse uitstraling. Daarnaast is een vloerkleed een item wat je woonkamer of slaapkamer nog sfeervoller kan maken.

 

 

https://www.stateofarchitecture.com/moderne-bungalow-architectuur

Gerelateerde artikelen

Drie redenen waarom gietvloeren zo enorm populair zijn op dit moment

Eerst de prijzen lichtkoepels bekijken

Wat zijn veel gemaakte fouten bij het gebruiken van een wasmachine