Losser Digitaal
Image default
Wonen

Hoeslaken, welke verschillende soorten zijn er?

 

Wist je dat je bijna een derde van je leven slapend doorbrengt? Slapen is dan ook erg belangrijk. Niet alleen krijgen je hersenen een reset en de nodige rust, ook je lichaam krijgt de kans zich te herstellen. Daarom is het belangrijk om goed te slapen. Het loont om veel aandacht te besteden aan het uitzoeken van het juiste bed, beste dekbed matras, kussen en goedkoop beddengoed. Natuurlijk zijn het bed en het matras belangrijke onderdelen, maar vergeet je hoeslaken niet! Er zijn verschillende materialen en formaten waar je uit kunt kiezen, wat past het beste bij jou?

Een hoeslaken met de juiste temperatuur

Wanneer je het snel warm hebt in bed, dan is het verstandig te kiezen voor een katoenen of katoen-satijnen matras hoeslaken. Deze voelt koel aan en neemt goed vocht op. Wanneer je een echte koukleum bent, dan kun je kiezen voor de stof flanel of badstof. Badstof is katoen gemengd met een klein aantal synthetische vezels. Deze hebben de vorm van kleine lusjes, net als bij een handdoek, maar dan fijner. Hierdoor is de stof warm, comfortabel en goed isolerend. Een jersey hoeslaken zit eigenlijk tussen warm en koud in. Deze stof is lekker zacht en vooral makkelijk in gebruik door zijn hoge mate van elasticiteit. 

Het juiste formaat hoeslaken, ook voor je boxspring

Je bed verschonen is best een klus. Niets is vervelender dan een hoeslaken dat te krap is! Tegenwoordig hebben veel mensen een boxspring met een extra dikke matras en een topper. Wanneer je een hoeslaken aanschaft, moet je je eerst bedenken of je deze alleen om de topper doet of ook om het matras. Wanneer het hoeslaken om het hele matras van de boxspring moet, dan kun je kiezen voor een extra hoog hoeslaken. Deze zijn gemiddeld 40 cm hoog. Heb je een tweepersoonsbed die onafhankelijk van elkaar omhoog kan? Dan biedt een splittopper hoeslaken een perfecte uitkomst. 

Eerst je hoeslaken even wassen

Tot slot geven we je het advies om je nieuwe hoeslaken eerst te wassen voordat je het gebruikt. Een hoeslaken heeft ook als functie om het vocht dat je ‘s nachts door transpiratie verliest, te absorberen. Dit absorberend vermogen werkt pas na de eerste keer wassen. Daarna ben je klaar voor een heerlijk opgemaakt bed en een goede nachtrust. Slaap lekker.Gerelateerde artikelen

Maak je Slaapkamer Gezellig: Tips voor een knus plekje

Zo houd je je stoelen mooi

Wat kan je allemaal in een voortuin zetten?