Losser Digitaal
Image default
Wonen

Hoe zonnepanelen te installeren: De ultieme zonnepaneel installatiegids

Geïnteresseerd in zonne-energie, maar niet zeker hoe u zonnepanelen installeert? Zoals u in dit artikel zult lezen, komt er meer bij kijken dan alleen panelen online bestellen en een paar YouTube-video’s bekijken over hoe u ze moet installeren. Of je nu zonnepanelen in Breda of in Amsterdam nodig hebt.

 

Tenzij u ervaring hebt met elektrisch installatiewerk, zult u een zonne-energiebedrijf moeten inhuren om de installatie van de zonnepanelen zelf uit te voeren.  Gelukkig zijn er een aantal gerenommeerde top zonne-energiebedrijven met tientallen jaren ervaring in zonne-energie om uit te kiezen.

 

Naast het vinden van het beste bedrijf voor de energiebehoeften van uw huis, zijn er een paar stappen die u moet nemen om ervoor te zorgen dat uw schone energiesysteem is toegestaan en correct is geïnstalleerd.

 

In dit artikel nemen we de stappen door die u moet nemen bij het installeren van zonnepanelen op uw huis of bedrijf. Als u klaar bent om offertes te ontvangen van lokale installateurs bij u in de buurt, gebruik dan de links hieronder.

 

5 stappen voor de installatie van zonnepanelen

Door thuis een zonne-energiesysteem te installeren, kunt u uw afhankelijkheid van traditionele nutsbedrijven verminderen en het grootste deel (of het geheel) van uw maandelijkse energierekeningen compenseren. Bovendien biedt het een tastbare methode om uw ecologische voetafdruk te verkleinen, waardoor schonere, gezondere gemeenschappen ontstaan.

 

Enigszins contra-intuïtief heeft het merendeel van de factoren die een succesvol zonneproject bepalen weinig te maken met de installatie zelf. Voordat we ingaan op de installatie van zonnepanelen, moeten we eerst een paar nuances op een rijtje zetten.  Ten eerste vereist de installatie van zonnepanelen een grondige kennis van zonnetechnologie, ontwerp en engineering.

 

Met andere woorden, de gemiddelde persoon zal waarschijnlijk een DIY zonnepaneel installatie willen vermijden en het proces overlaten aan professionele lokale installateurs. Een goed ontworpen PV-systeem levert aan de achterkant veel meer besparingen op dan de meeste doe-het-zelf installaties aan de voorkant.  Het tweede ding om te overwegen is dat de installatie van zonnepanelen niet van de ene op de andere dag zal gebeuren.

 

Zelfs nadat u de beste zonnepanelen voor de klus hebt gekozen, zijn er nog een paar essentiële stappen in het installatieproces die essentieel zijn voor een betrouwbaar, effectief en efficiënt systeem voor hernieuwbare energie. Hier zijn de basisstappen voor de installatie van zonnepanelen:

 

1) Een locatieonderzoek laten uitvoeren door een ingenieur

Zodra u het beste zonne-installatiebedrijf voor uw huis hebt gekozen en een contract hebt ondertekend, zal het bedrijf een ingenieur naar uw huis sturen om uw huidige elektrische systeem te evalueren en ervoor te zorgen dat alles compatibel is met het beoogde ontwerp van uw zonnepanelensysteem.

 

Deze ingenieur kan een werknemer van het zonne-energiebedrijf of een onafhankelijke aannemer zijn. Als u een oud en verouderd elektrisch systeem hebt, kan de technicus u vertellen dat het moet worden verbeterd of vervangen. Dit is meestal een indicatie dat uw nieuwe zonne-energiesysteem meer ampère nodig zal hebben dan uw huidige elektrische systeem kan verwerken.

 

Naast het controleren van uw elektrische systeem, zal de technicus ook uw dak willen inspecteren. Hij moet er zeker van zijn dat het structureel gezond is en het gewicht van de zonnepanelen kan dragen. De ingenieur kan u ook vertellen of u een speciaal montagesysteem nodig hebt, bijvoorbeeld voor een plat dak.

 

Een zonne-energiesysteem zal alleen zo goed presteren als het is ontworpen, dus het inhuren van een betrouwbare zonnetechnicus is een van de belangrijkste stappen in het proces. Nog op zoek naar een installatiebedrijf? Klik hier om in contact te komen met een zonne-installateur bij u in de buurt en een gratis offerte te ontvangen.

 

2) Zorg voor de juiste vergunningen

Voordat u een zonnepaneel kunt installeren, moet u nog door een paar bureaucratische hoepels springen. U moet met name de juiste vergunningen en documentatie verkrijgen om er zeker van te zijn dat uw zonnepaneelinstallatie legaal is en voldoet aan alle plaatselijke veiligheids- en bestemmingsplannen.

 

U kunt zich niet voorstellen hoeveel hoofdbrekens een installatie kan opleveren die wordt uitgevoerd voordat de vergunningen zijn afgegeven.  Deze stap klinkt misschien intimiderend, maar hier is het goede nieuws: Hoewel er veel papierwerk komt kijken bij het installeren van zonnepanelen, wordt het grootste deel daarvan afgehandeld door uw zonne-energiebedrijf.

 

U hoeft misschien niet veel meer te doen dan hier en daar een handtekening te zetten, maar het is toch belangrijk om te weten wat er achter de schermen gebeurt. Hier is wat uw zonne-installateur zal indienen voor:

 

Lokale elektrische en/of bouwvergunningen namens u

Interconnectieovereenkomst met uw plaatselijke elektriciteitsbedrijf (met andere woorden, toestemming van uw elektriciteitsbedrijf om zonne-energie te installeren en deel te nemen aan netmetering)

Aanvragen voor staats- of federale stimuleringsprogramma’s die de initiële kosten van zonnepanelen verlagen

Door dit papierwerk in te vullen, kunt u mogelijk kortingen, belastingvoordelen of andere financiële steun krijgen om de installatiekosten te compenseren. Het kost uw zonne-installateur enige tijd om al het papierwerk in te dienen, en nog langer voor overheidsinstanties om alle informatie te verwerken – soms enkele weken of langer.

 

Het is geen slecht idee om elke paar dagen een update te vragen om er zeker van te zijn dat het proces soepel verloopt. Zonne-energiebedrijven hebben het druk met zaken, en het piepende wiel krijgt het vet.

 

Als u klaar bent om offertes te ontvangen van lokale installateurs bij u in de buurt, gebruik dan de links hieronder.

https://vergelijksolar.nl/zonnepanelen-breda/

Gerelateerde artikelen

Uniek interieur

Je tapijt weer helemaal als nieuw!

Is een elektrische cv ketel van het merk DAT wat voor mij ?