Losser Digitaal
Image default
Wonen

Hoe stapelblokken helpen om dynamiek in je tuin aan te brengen

 

Wanneer de meeste mensen aan tuinontwerp denken, denken ze aan een groen gazon met wat bloembedden en misschien een paar bomen. Weer anderen denken aan een tuin met terrastegels of grind. Het is dan ook goed om te weten dat er zo veel meer is dat je kunt doen om extra dynamiek toe te voegen aan je tuin! Een goede manier om dit te doen is door het gebruik van stapelblokken of muurelementen. In deze blog zullen we de voordelen van stapelblokken benoemen en enkele voorbeelden geven van hoe je stapelblokken in je eigen tuin kunt gebruiken.

Stapelblokken voor hoogteverschil

Ook als je een goed onderhouden tuin hebt met planten of tegels waar je trots op bent, kan het zo zijn dat je het gevoel hebt dat er iets ontbreekt. De kans is dan groot dat je nog niet nagedacht hebt over het aanbrengen van hoogteverschillen. Een landschap zonder hoogteverschil heeft namelijk geen dynamiek en kan daarom wat saai overkomen. Met stapelblokken kun je dit gelukkig eenvoudig in je tuin aanbrengen. Hoogteverschillen zorgen er dus voor dat je tuin er interessanter en aantrekkelijker uitziet. Daarnaast zorgen stapelblokken en hoogteverschillen voor meer diepte in je tuin. Zo kan je je tuin er dus ook nog eens groter of langer uit laten zien!

Stapelblokken gebruiken in je tuin

Stapelblokken of muurelementen kun je op verschillende manieren toepassen in je tuin. Allereerst kun je er natuurlijk voor kiezen om kleine muurtjes te maken als afscheiding. Ook kun je verhoogde bloembakken maken van deze stapelblokken. Daarnaast zijn er ook creatievere ideeën voor de toepassing van muurelementen of stapelblokken. Zo kun je ervoor kiezen om een vijver aan te leggen. Wat we tegenwoordig ook steeds vaker zien zijn bankjes die gemaakt zijn van stapelblokken. Hierbij is het wel aan te raden om kussens uit te zoeken die overeenkomen met de afmetingen van de bank. Eventueel zou je er ook voor kunnen kiezen het bankje te voorzien van een houten zitvlak.

Stapelblokken kopen

Als je stapelblokken wilt kopen, kun je het beste eerst online kijken naar de verschillende keuzes die er zijn. Zo zijn er stapelblokken met een wat ruwer uiterlijk. Deze geven je tuin een robuuste en meer authentieke uitstraling. Ook zijn er stapelblokken of muurelementen die getrommeld zijn. Deze blokken hebben een verouderde uitstraling die karakter aan je tuin toevoegen. Voor een moderne tuin kun je het beste strakke stapelblokken kiezen. Wat je keuze ook gaat zijn, je tuin gaat er interessanter uitzien dankzij het gebruik van stapelblokken!

Gerelateerde artikelen

Waarom je een slotenmaker te vriend moet houden

Op zoek naar een keukenspecialist in Echt?

Bezoek dit keukencentrum in Utrecht