Losser Digitaal
Image default
Wonen

Hoe kun je het beste een inloopkast inrichten?

Heb jij ook de vele voordelen van een inloopkast ontdekt en wil je deze inloopkast nu ook gaan laten maken? Dan is het belangrijk dat je alvast goed nadenkt over de inrichting van jouw inloopkast. Zeker wanneer je kiest voor een inloopkast op maat, kun je de kast helemaal samenstellen zoals jij het wilt. Wanneer je van tevoren alvast nadenkt over wat je in de kast kwijt wilt, kun je de kast perfect laten aansluiten bij jouw woonwensen. In dit artikel helpen we jou door ideeën voor de indeling van jouw inloopkast met je te delen!

In welke ruimte komt de kast? 

De kans is groot dat je hier al wel over na hebt gedacht, maar weet je al in welke ruimte jij de inloopkast wilt plaatsen? Dit kan in de slaapkamer zijn, maar bijvoorbeeld ook in een leegstaande ruimte of op zolder. Wanneer je weet hoe groot de ruimte is waar de inloopkast komt, kun je gaan kijken naar wat voor opstelling je wilt. Als de ruimte aan de kleine kant is, is een rechte opstelling het meest logisch. Bij een wat grotere ruimte kun je kiezen voor een u-opstelling of een een hoekopstelling. Bij een inloopkast in u-opstelling zou je ook nog een hocker in het midden kunnen zetten. Zo ziet de ruimte er meteen erg luxe uit. Je creëert ook een luxe gevoel wanneer je een op maat gemaakte kledingkast koopt. Deze past dan namelijk perfect in de ruimte. 

De indeling

Wanneer je de opstelling duidelijk in beeld hebt, kun je gaan kijken hoe je de kasten die er staan gaat indelen. Het is hierbij van belang dat je al goed gaat nadenken over wat je in de kast wilt gaan opbergen. Gaat dit alleen kleding zijn? Of wil je ook andere dingen in de kast opbergen? Hoe concreter je weet wat je allemaal in de inloopkast wilt opbergen, hoe beter je de kast kunt indelen. Wanneer je dit namelijk goed in beeld hebt, kun je bepalen hoeveel lades, opbergplanken en hanggedeelten je nodig hebt.

De verlichting

Een extra tip, maar zeker niet onbelangrijk, is de verlichting in jouw inloopkast. Je kunt een simpele lamp aan het plafond hangen, dit geeft voldoende licht. Wanneer je liever een wat luxere uitstraling wilt hebben, dan is het misschien mooier om verlichting in te bouwen in de kasten. Uiteindelijk is daglicht vaak het mooiste licht. Deze laatste optie kan alleen worden gerealiseerd wanneer je een raam hebt in de ruimte waar de inloopkast gemaakt gaat worden.

 

Gerelateerde artikelen

Het beste advies over het kopen van een wasmachine wanneer je op zoek bent!

Hoe kies je de perfecte hoes voor jouw bank?

Waar let je op voor je een huis gaat kopen?