Losser Digitaal
Image default
Wonen

Het succes van een Techlab in het onderwijs

Bij steeds meer scholen zie je het, een futuristisch klaslokaal vol met technologische apparaten zoals 3D printers, robots en lasersnijders. Alle apparaten om je klaslokaal en onderwijs zo innovatief mogelijk te maken.  Je ziet het niet alleen bij het basisonderwijs. Ook op het voortgezet onderwijs is een techlab niet meer weg te denken. Toch moet je altijd helder blijven nadenken over het doel van je techlab, je wilt namelijk niet dat het uitloopt op een flop. 

Het doel van je Techlab

Zorg ervoor dat je tijdens het opbouwen en het behouden van je techlab een duidelijk doel voor ogen houdt. Wat wil je de leerlingen leren? Wil je dat ze kennis maken met techniekonderwijs, ze enthousiast maken, of wil je juist dat ze hun kennis verder ontwikkelen? Daarnaast wil je natuurlijk ook dat het doel van je techlab in lijn staat met de visie van de school. Het is belangrijk dat je een realistisch meerjarenplan maakt voor je techlab en daar zoveel mogelijk mensen bij betrekt. In het bijzonder de leerlingen, zij zijn namelijk degenen die er het meest mee te maken krijgen.

Een lasersnijder in je techlab 

Een lasersnijder is een ideaal apparaat om in te zetten in je techlab. Met een lasersnijder leren leerlingen veel meer dan alleen lasersnijden. Voordat ze beginnen moeten ze namelijk eerst een concept uitwerken voor het eindproduct. Hier zit al een hele gedachtegang achter. Is het concept wat ze willen uitwerken haalbaar, zijn de maten goed doorgenomen, hebben ze het goed uitgedacht? Bij het zien van het eindproduct zullen de leerlingen de consequenties van hun keuzes direct zien. Door te reflecteren op het eindproduct kunnen ze goed zien of het resultaat overeenkomt met wat ze in gedachten hadden. Dit maakt het gebruik van een lasersnijder in je techlab een ontzettend leerzaam proces. 

Een lasersnijder kopen in de Wismon Webshop

De WisMon webshop heeft alles in huis om jouw leslokaal om te toveren tot een techlab, makerspace of spacelab. Zo ook verschillende lasersnijders. Zo kun je kiezen voor de FlUX Beambox 40 W, een makkelijk te gebruiken lasersnijder met een 40w CO2-laser. Met deze laser snijdt de machine makkelijk door verschillende lasersnijd materialen heen zoals hout, leer en acryl. Daarnaast heeft de Beambox 40 een ingebouwde HD-camera waarmee leerlingen het proces van het lasersnijden goed kunnen volgen via hun laptop. De lasersnijder is makkelijk te gebruiken en veilig waardoor hij ontzettend geschikt is voor lasersnijden op scholen. 

 

Gerelateerde artikelen

Leren Handgrepen Goedkoop Kopen

Wat komt er allemaal bij het maken van een sierpoort kijken?

Hoe krijg je het beste een tank reinigen en at heb je hier voor nodig?