Losser Digitaal
Image default
Wonen

Handige tips voor het verven van je gordijnen

Ben je op zoek naar een nieuwe look voor in huis? Je gordijnen verven is dan misschien een goed idee. Je gordijnen bepalen namelijk voor een groot gedeelte de uitstraling van je huis. Wanneer je allerlei nieuwe meubels of accessoires hebt gekocht, is de kans groot dat je budget al bijna op is en je geen geld meer over hebt voor nieuwe gordijnen. Een goed alternatief wat we steeds vaker voorbij zien komen is het verven van je gordijnen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je hierbij kunnen helpen. 

Het materiaal van je gordijnen

Voordat je begint met verven is het belangrijk om te controleren wat het materiaal is waar je gordijnen van zijn gemaakt. Helaas is het niet mogelijk om alle materialen te verven. Wanneer je natuurlijke stoffen hebt zoals linnen of katoen is het goed mogelijk om dit te verven met textielverf.

Verven in de wasmachine

Er zijn bepaalde vormen van textiel verf in poedervorm. Dit kan erg handig zijn, dit kun je namelijk met je gordijnen in de wasmachine doen. Hierdoor heb je snel en zonder al te veel moeite je gordijnen in een nieuwe kleur. 

Kies een nieuw patroon

Als je je gordijnen met de hand gaat verven is het misschien wel een leuk idee om een bepaald patroon aan te houden. Strepen toevoegen is bijvoorbeeld erg makkelijk. Je kunt je gordijnen eerst afplakken en vervolgens verven zodat je een nieuw patroon krijgt. 

Al met al kunnen we zeggen dat het verven van je gordijnen een erg goed en handig alternatief is. Daarnaast vergt het niet heel veel moeite, vooral niet als je de gordijnen verft in de wasmachine. Dus, wil je ook een nieuwe kleur voor je gordijnen? Overweeg dan eens de optie om ze te gaan verven in plaats van nieuwe kopen.

Gerelateerde artikelen

Glas in het plafond?

Eerst de prijzen lichtkoepels bekijken

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen inclusief montage?