Losser Digitaal
Image default
Wonen

Goedkoop verwarmen met een elektrische cv van het merk DAT

Wist u dat u met een elektrische cv ketel snel en goedkoop van het gas af kunt komen? U hoeft namelijk alleen uw oude traditionele gasketel te vervangen voor de DAT elektrische cv ketel. Alle radiatoren en vloerverwarming kunt u gewoon blijven gebruiken. Dat scheelt behoorlijk in de kosten transitie van gas naar elektra. Daarnaast scheelt het enorm veel tijd en hoeft er geen ingewikkelde aanpassingen te worden gedaan.

Veel voordelen

Een DAT elektrische cv ketel heeft bovendien nog een aantal voordelen. Dit zeker nog ten opzichte van de warmtepomp waar iedereen het over heeft in het nieuws. Een warmtepomp maakt veel lawaai. Deze neemt ook nog veel ruimte in beslag en moet regelmatig onderhouden worden wat duur uit kan vallen. De DAT elektriosche cv ketel daarentegen behoeft nauwelijks onderhoud, maakt zeer weinig lawaai en is ook nog in aanschaf veel lager dan de warmtepomp.

De DAT elektrische cv ketel heeft bovendien als voordeel dat er geen rookgassen vrij komen. Hierdoor is de kans op het inademen van giftige gassen nihil maar een ander voordeel zou kunnen zijn dat de elektrische cv ketel geplaats kan worden op een lokatie die voorheen onmogelijk was omdat er geen afvoer naar buiten kan worden gemaakt voor de afvoerbuizen.

In combinatie met een zonneboiler en zonnecollectoren kan een elektrische cv ketel een zeer slimme aankoop zijn. Helemaal als met stroom ¨over¨heeft.

Leverbaar in 6kW, 9kW en 12kW

De DAT elektrische cv ketels zijn leverbaar in Nederland in 6kW, 9kW en 12kW. De ketels zijn allen voorzien van beveiliging tegen zowel te hoge temperaturen als te hoge druk. Beide (druk en temperatuur) zijn af te lezen op de voorkant van de ketel met behulp van een analoge meter.

Het is mogelijk met een eenvoudige schakelaar het vermogen op 33, 66 of 100% te zetten mocht dat nodig zijn. Dan zou de 6kW dus ook op 4 en 2kW ingesteld kunnen worden. Voor de 9kW geldt dan uiteraard 9, 6 en 3kW en de 12kW 12, 8 en 4kW. In de meeste Nederlandse huizen is een 9kW meer dan voldoende. Deze kan een gemiddelde woning van 110m2 opwarmen.

Als u meer informatie wilt kunt u eens kijken op de website van DAT heating. Hier vind u ook de verkooppunten als u van plan bent er een te kopen.

https://www.datheating.eu/

Gerelateerde artikelen

Muurovalen

Waar let je op bij het kiezen van een makelaar

Antislipstrip is hét trapveiligheids product van deze tijd!