Losser Digitaal
Image default
Wonen

EPS parels, weet jij wat het zijn?

Wilt u kiezen voor het beste en sterkste isolatie materiaal, kies dan voor EPS parels. EPS parels hebben het minste risico voor navullen van de spouwmuur. Wat zo fijn is aan de EPS parels is dat ze milieuvriendelijk en geschikt zijn voor spouwmuurisolatie. De parels zijn eindeloos te recyclen. Het materiaal wordt in verschillende toepassingen gebruikt; zelfs in de water- en wegebouw.

 

Wat is EPS isolatie?

EPS (Expanded Polystyrene) zijn kunststof parels gemaakt van aardolie. Een parel bestaan voor 98 procent uit lucht en voor 2 procent uit polystyreen.

 

Een parel van ongeveer 3 tot 6 millimeter bestaat uit ontelbare gesloten cellen, gevuld met lucht. De parels zijn licht van gewicht en ongelofelijk sterk en druk vast. Ze zijn waterbestendig en hebben zelfs een geschatte levensduur van ruim 100 jaar!

 

Door het lichte gewicht, de vochtbestendigheid en de lange levensduur kan het materiaal gebruiken worden voor verschillende isolatieklussen. EPS parels worden vooral gebruikt bij bodemisolatie en spouwmuurisolatie.

 

EPS isolatie is te krijgen is losse bolletjes, maar kunnen ook samengeperst worden tot platen.

 

Eigenschappen van EPS parels

Zoals al eerder naar voren gekomen is kunnen de EPS parels geen vocht opnemen. Om alle gaten en oneffenheden goed en volledig te vullen, worden de parels met een dun laagje lijm is de spouw aangebracht. Door deze manier van aanbrengen is het resultaat perfect gevulde muren, een aangenaam gevoel en meteen lagere energiekosten.

 

De parels zijn een gemaakt van ‘mono-materiaal’. Dit houdt is dat de parels bestaan uit één materiaalsoort, waardoor ze eindelijk gerecycled kunnen worden.

 

Voordelen van isoleren met EPS parels

Uw woning isoleren met EPS parels is vaak de beste keuze. Doordat de centrale verwarming minde vaak aanspringt, daalt het gasverbruik. De terugverdientijd na isolatie ligt rond de 4 jaar!

 

EPS parels kent naast de lagere woonlasten, meer voordelen. De voordelen van isoleren met EPS parels zijn:

 

–       Perfect gevulde muren

–       Onschadelijk voor het milieu

–       Geen last van tocht en kou

–       Optimaal wooncomfort

–       Geen vocht problemen

–       Sterkste en beste isolatiemateriaal

 

Bent u al overtuigd om uw huis te isoleren met EPS parels?

https://nivoisolatiezorg.nl/spouwmuurisolatie/eps-parels/

Gerelateerde artikelen

Oplossingen voor huurwoning Amersfoort en Ede

Veilig verwarmen met de Elektrische Kachel, Wifi

Je slaapkamer een make over geven