Losser Digitaal
Image default
Wonen

Een tweedehands keuken waar je rekening mee moet houden

Een keuken is een dure investering. Zeker wanneer je ook alle apparatuur wilt vervangen. Daarom kan een tweedehands keuken een goed idee zijn. Ook wanneer je graag duurzaam wilt zijn kan een tweedehands keuken een uitkomst bieden. Maar je moet ook zeker uitkijken bij het aanschaffen van een tweedehands exemplaar. Er zijn namelijk wel een aantal risico’s waar je bij een nieuwe keuken geen rekening mee hoeft te houden. 

Afmetingen en pasvormen

Elke keuken moet natuurlijk passend zijn. Je wilt geen lelijke randen of niet opgevulde gaten midden in een keuken. Zoek daarom altijd een tweedehands keuken uit die iets groter is dan de plek waar die moet komen te staan. Zo heb je speling en kun je her en der wat gaan inkorten wanneer dit nodig is. Als je een te kleine keuken koopt heb je altijd lelijke niet opgevulde gaten waar je niks tot weinig mee kunt doen. Ook is het belangrijk om een keuken uit te kiezen die de vorm heeft van de plek waar die moet komen. Als je een rechte wand tot je beschikking hebt kun je beter geen tweedehands L-vormige keuken kopen.

Hoe oud is de apparatuur die je overneemt?

Wanneer je een tweedehands keuken koopt inclusief apparatuur is het verstandig om van te voren te checken wat de leeftijd is van de apparaten. Van de buitenkant kunnen ze er piekfijn uitzien, maar je weet nooit hoeveel draaiuren ze al hebben gemaakt. Als je twijfelt kun je altijd vragen naar aankoopbonnen of een voorstel doen zonder overname van de apparatuur. Er zijn voldoende vaatwasser acties, tweedehands ovens en gratis over te nemen afzuigkappen te vinden op het internet. Ook een keuken kopen zonder inbouwapparatuur moet geen probleem zijn. Een smalle vaatwasser kun je bijvoorbeeld altijd nog wel ergens kwijt. En een vrijstaande koelkast hoeft geen belemmering te zijn voor je “nieuwe” keuken. 

Gerelateerde artikelen

Thuiswerken

5 tips die handig zijn voor het oefenen van je auto theorie

Welke voordelen bezit een glazen schuifpui?