Losser Digitaal
Image default
Wonen

Een huis kopen in overschie

Ben je van plan om een woning te bouwen in overschie? Of wil je jouw woning bouwen in lombardijen? Dit is natuurlijk geweldig nieuws, maar voordat je kunt beginnen moet je goed voorbereid zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed op de hoogte bent van de afmetingen van je kavel. Je moet de afmetingen kennen voordat je begint met het bouwen, anders is de kans groot dat je ruzie krijgt met je nieuwe buren. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt en een slechte relatie met de buren is nooit goed. Als je iets over de erfgrens komt van de buren, is de kans op een ruzie heel erg groot. Je kunt dit voorkomen door gebruik te maken van een kadastrale kaart, hierin staat alle informatie van het kadaster over percelen. Hoe zit dit? En waar kun je de kadastrale kaart vinden? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt. 

Wat is een kadastrale kaart 

Een kadastrale kaart is een kaart met veel informatie over percelen en kavels. Deze informatie wordt vrijgegeven door het kadaster en is sinds 2016 beschikbaar voor het publiek. Heel Nederland is onderverdeeld in verschillende percelen en ieder perceel heeft een uniek nummer. De aanduiding van een perceel bestaat uit de naam van de gemeente, de sectie en natuurlijk het perceelnummer. Door middel van een kadastrale kaart kun je veel informatie vinden over je omgeving, daarnaast meer informatie over je perceel. Je ziet dat je de eigenaar bent en kunt ook kijken naar de luchtfoto’s van je perceel. Wil je meer informatie? Dan kan je vaak meerdere kadastrale kaart producten kopen, zodat je meer informatie krijgt. 

 

Op het internet kun je eenvoudig een kadastrale kaart vinden. Hier zit vaak ook een zoekfunctie bij en hierdoor kun je eenvoudig zoeken naar bepaalde wijken en gemeenten. Je hebt zelfs speciale pakketten die je kunt kopen, hiermee kun je alles zien wat te maken heeft met je perceel. Deze informatie kan van groot belang zijn als je jouw woning wilt verkopen en de kopers meer informatie willen. 

https://kadastralekaart.com/buurten/overschie-BU05990456

Gerelateerde artikelen

Een gids voor het verkrijgen van een NIWO vergunning

Huizenprijzen in Nederland

Waarom een belevingstuin belangrijk is