Losser Digitaal
Image default
Wonen

Duette gordijnen zijn stijlvolle raambekleding

Duette gordijnen bij House&Home

Bent u op zoek naar raambekleding die perfect bij uw wooninterieur past? Als interieurprofessional weten wij bij House&Home als geen ander hoe cruciaal raambekleding is voor de inrichting van uw droomhuis. En een van onze favoriete raambekledingskeuzes is het Duette gordijn. Duette gordijnen zijn enorm populair vanwege hun verfijnde stijl en veelzijdige functies. Of u nu een klassiek, modern of minimalistisch interieur hebt, deze gordijnen passen perfect bij elke woonstijl. Maar wat zijn Duette gordijnen eigenlijk? Duette gordijnen, ook wel bekend als plisségordijnen met een honingraatstructuur, bestaan uit twee stoflagen die samenwerken. Het kan zijn dat u ook andere termen hebt gehoord voor deze vorm van raambekleding, zoals duo plissé, dubbele plissé of duplis gordijnen. U vraagt zich wellicht af wat het verschil is tussen deze soorten gordijnen.

Het verschil tussen plissé en Duette

Op het eerste gezicht lijken plissé- en Duette gordijnen niet veel van elkaar te verschillen, maar ze hebben wel degelijk eigenschappen die aansluiten bij verschillende interieurwensen. Beide gordijnen hebben sierlijke harmonicaplooien, maar zijn verschillend in hun stof. Plisségordijnen bestaan uit een laag gevouwen stof, die zich als een harmonica opvouwt wanneer het wordt opgetrokken. Daarentegen bestaan Duette gordijnen uit twee geplisseerde stoffen, die ervoor zorgen dat de koorden vrijwel onzichtbaar of minimaal zichtbaar zijn. Zo brengen deze gordijnen ook energiebesparende voordelen met zich mee. De unieke twee geplisseerde stoffen en de honingraatstructuur zorgen voor efficiënte isolatie, waardoor de hitte in de zomer buiten blijft en de warmte in de winter lekker wordt vastgehouden. Daarnaast is het fijn om te weten dat Duette gordijnen geschikt zijn voor vrijwel elke raamvorm.

Afspraak maken met House&Home

Bent u klaar om uw huis te transformeren met de stijlvolle, praktische en ook nog eens energiezuinige Duette gordijnen? Maak dan via onze website een afspraak of bekijk de openingstijden van onze showroom en kom langs om het volledige assortiment te ontdekken. 

 

https://house-home.nl/

Gerelateerde artikelen

De zoektocht naar de perfecte lamp

Oosterse lampen

Schilderij kopen? 3 redenen waarom je dat moet doen!