Losser Digitaal
Image default
Wonen

Drie redenen waarom gietvloeren zo enorm populair zijn op dit moment

Als jij een nieuwe vloer aan het uitzoeken bent, dan zijn de verschillende soorten gietvloeren vast niet aan je voorbij gegaan. Deze vloeren bestaan uit kunsthars met daaraan een kleur of effect toegevoegd en worden vloeibaar op de ondergrond aangebracht. Daardoor ontstaat er een ononderbroken-, dunne- en sterke laag bovenop je vloer die een modern, strak en egaal uiterlijk heeft. Dit heeft een groot aantal voordelen. Hier bespreken we slechts drie redenen waarom gietvloeren momenteel in veel Nederlandse woningen worden gelegd.

Gietvloeren zijn bijzonder hygiënisch

Je kent de gietvloer ongetwijfeld van ziekenhuizen en klinieken. En de reden waarom ze daar vaak worden aangetroffen is omdat ze erg hygiënisch zijn. Een gietvloer bevat geen naden en kan zelfs naadloos tegen de muur op worden aangebracht. Hij is gemakkelijk schoon te maken en te ontsmetten en hypoallergeen. Daardoor zijn deze vloeren ook ideaal in woningen waar kinderen leven, waar mensen zijn met allergieën of waar huisdieren aanwezig zijn. Gietvloeren zijn waterdicht en wordt er wat gemorst dan maak je dat gemakkelijk schoon met een dweil. Wil jij een schone en hygiënische vloer die niet vlekt en die geen vloeistof opneemt, dan is een gietvloer een uitstekende keuze.

Er zijn een groot aantal uitvoeringen

Gietvloeren worden veel geassocieerd met moderne- en minimalistische woningen, maar er zijn zoveel uitvoeringen mogelijk dat ze in geen enkel interieur misstaan. Je kunt kiezen uit alle RAL-kleuren en dan is een combinatie ook mogelijk om een afbeelding of een patroon te maken. Er zijn ook vloeren met een marmer effect en die in natuurkleuren worden uitgevoerd, zoals zandsteen, terracotta en aardetinten. De betonlook gietvloeren zijn momenteel erg in trek, omdat deze perfect passen in industriële interieurs. Je kunt vlokken in verschillende kleuren aan je mengsel laten toevoegen, glitter in je gietvloer verwerken, afbeeldingen in je vloer aanbrengen, een spreuk op laten schrijven en alles wordt dan of met een glanzende- of met een matte toplaag afgewerkt. Wat je ook in gedachten hebt, met een gietvloer is het mogelijk en er zijn maar weinig woningen in Nederland waar geen gietvloer bij past.

Een hele lange levensduur

Een laatst groot voordeel van gietvloeren is dat ze erg lang meegaan. Dat maakt het minder problematisch om wat meer te betalen dan gemiddeld en om een aantal dagen je woning te verlaten als de vloer wordt gelegd. Je kunt erop rekenen dat je 50 jaar lang van je gietvloer gebruik kunt maken. Als deze dan tekenen van slijtage begint te vertonen, dan kun je dat verhelpen met een nieuwe toplaag. Er is dus zeker een kans dat jij deze gietvloer nooit meer vervangen moet. Het is dan wel belangrijk dat je kiest voor een vakkundige en erkende specialist om je vloer te leggen. Gietvloeren die niet correct worden geplaatst kunnen gaan scheuren en barsten en dat is niet nodig. Kies voor de vakkundige specialist van www.g-vloeren.nl en je krijgt een gietvloer waar je ongetwijfeld vele jaren met veel plezier gebruik van maakt.

 

Gerelateerde artikelen

Loofah: De Natuurlijke Sponsor van Schoonheid en Gezondheid

NVM makelaar Vught als beste getest!

Verhuizen naar het groen?