Losser Digitaal
Image default
Wonen

De winter komt eraan en dus gaat de kachel weer aan!

Het is november en de winter komt alweer langzaam aan in zicht. De dagen worden korter, de temperatuur gaat meer omlaag en dus is het tijd om jezelf en je huis te verwarmen. Veel mensen draaien de kachel al een tandje hoger en voor degenen die een kachel of open haard hebben kan deze tijd niet lang genoeg duren. 

Duurzaam stoken met houtbriketten

Hoewel je natuurlijk gewoon het hele jaar door de kachel kunt laten branden is het voor de meesten toch gebruikelijk om dit pas te doen wanneer het wat kouder wordt en het sneller donker wordt. Wist je dat veel mensen nog op traditioneel haardhout stoken terwijl er een nieuwer, duurzamer en CO2 neutraal alternatief is? Houtbriketten zijn namelijk de oplossing voor de kachel of open haard. 

Sfeer en warmte in je huis

Hoewel alles wat warmte en licht geeft al voor sfeer kan zorgen in huis, is het stoken van je open haard of kachel met een houtbriket nog net iets sfeervoller dan je misschien denkt. Houtbriketten hebben namelijk de eigenschap om langer te branden. Ze geven nog meer warmte af dan gewoon haardhout en ze zorgen voor een prachtig vlammenspel. Dus los van het feit dat het veel warmte afgeeft en langer brandt, is het dus echt een sfeervolle en toegevoegde waarde in huis.

Waar kun je houtbriketten zoal kopen?

Houtbriketten zijn eigenlijk op steeds meer plekken te koop. Er is natuurlijk wel een groot verschil in soorten briketten (zo heb je de Pini Kay en RUF briketten) en daardoor ook in prijs. Waar de briketten zijn geproduceerd is ook afhankelijk van de aanbieder. Ga je voor topkwaliteit (de beste van Europa) dan zou je kunnen gaan voor houtbriketten van het bedrijf Fikse Houtbriketten in Almelo. Ze leveren zowel aan de particulier via o.a. de webshop maar ook aan groothandels en winkels. 

 

https://www.fiksehoutbriketten.nl/

Gerelateerde artikelen

Legionella beheersplan, schone leidingen

Alles over het onderhoud van een jacuzzi

Het beste advies over het kopen van een wasmachine wanneer je op zoek bent!