Losser Digitaal
Image default
Wonen

De verschillen tussen lijm en kit

Soms kan het kiezen van een geschikte kit- of lijmsoort lastig zijn. Er zit namelijk verschil tussen kit en lijm. Zo is kit bedoeld om naden en kieren af te dichten en is lijm een middel dat twee of meer delen aan elkaar laat hechten. Voor kit is het wenselijk om elastisch te zijn, maar voor lijm niet. Er zijn veel mensen die de verschillen tussen lijm en kit niet precies weten, waardoor lijm en kit soms verkeerd toegepast kan worden. Dit komt vaak doordat er lijmsoorten zijn die in kokers worden geleverd, waardoor het lijkt op kit. Ben jij van plan om oppervlakken met elkaar te verlijmen? Kies van voor Rectavit Easy Fix. Een handige 1-component polyurethaan montagelijm.

Verschillende soorten lijm

Voor iedere klus is een andere lijmsoort van toepassing. Zo hecht de ene lijm beter aan metaal en hecht de ander beter aan plastic. Daarnaast zijn er lijmen die bestand zijn tegen hoge temperaturen of water. Als je van plan bent om cellenbeton, gipsplaten, isolatieplaten of andere bouwmaterialen met elkaar te verlijmen, zonder dat je hoeft te boren, is het verstandig om voor Rectavit Easy Fix te kiezen. Deze lijm is specifiek voor het afdichten en verlijmen van isolatiematerialen of voor het verlijmen van panelen. Het is een lijm die zorgt voor een uitstekende hechting op veel verschillende soorten bouwmaterialen en die erg sneldrogend is.

De voordelen van Rectavit Easy Fix

Doordat Rectavit Easy Fix een polyurethaanlijm is ben je gegarandeerd van een sterke verbinding die veel kan verdragen. Daarnaast is deze lijm ook in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Duurzame energie vervangt fossielle brandstoffen

Trapstrip in gebroken wit, doe mee met deze trend!

3 zaken om rekening mee te houden bij een keuken kopen