Losser Digitaal
Image default
Wonen

De meest voorkomende raamdecoratie

Er zijn vele verschillende soorten raamdecoratie met elk diverse functies, voordelen en eigenschappen. Raamdecoratie die het meeste voor komt zijn gordijnen en rolgordijnen. In deze blog lees alles over deze twee soorten raamdecoratie.

 

Raamdecoratie is niet alleen handig voor je privacy of lichtinval, ook kleedt het je ruimte aan, brengt het sfeer en heeft het veel invloed op je huisstijl. Gordijnen en rolgordijnen kleden een ruimte aan en zijn beschikbaar in diverse varianten.

 

Verduisterende gordijnen en rolgordijnen

Als je op zoek bent naar raamdecoratie voor in je slaapkamer, dan zijn verduisterende gordijnen of rolgordijnen ideaal. Ze verduisteren namelijk volledig en laten dus geen licht door. Deze verduisterende eigenschap zorgt er dus voor dat je kunt genieten van een goede nachtrust. Deze gordijnen verduisteren niet alleen, ze hebben ook een isolerende en warmte werende functie. Tussen het raam en de dikke stof komt stilstaande lucht wat een isolerende laag creëert. Voor een maximaal verduister effect kun je verduisterende gordijnen en rolgordijnen combineren.

 

Een lichtdoorlatende stof

Heb je niet als doel om een ruimte volledig te verduisteren, dan zijn de inbetween gordijnen een goede keuze. Deze laten namelijk wel genoeg licht door. Wat deze gordijnen zo populair maakt is dat dit de ideale raamdecoratie is voor je privacy. Je kunt namelijk niet door deze stof heen kijken, maar je kamer wordt wel verlicht. Dat geldt ook voor de lichtdoorlatende rolgordijnen, deze stof heeft dezelfde eigenschappen als die van een inbetween gordijn. Rolgordijnen creëren veel sfeer en geven een warm en fijn gevoel in huis. Deze twee soorten raamdecoratie kom je vaak tegen in de woonkamer, op kantoor of een bij ramen aan de straatkant, hierdoor komt er voldoende licht binnen zonder dat je je privacy verliest.

 

De sfeermakers in huis

Wil je graag zicht naar buiten houden maar wel wat decoratie hebben om je huisstijl wat leuker aan te kleden. Dan zijn vitrage gordijnen of transparante rolgordijnen een aanrader. Deze stoffen laten namelijk genoeg lichtdoor en je kunt hier doorheen kijken. Een klein nadeel hiervan is dat je privacy wel wegvalt omdat je ook van buiten naar binnen kunt kijken. Daarom zie je deze raamdecoratie vaak bij mensen met een mooi uitzicht naar buiten of uitkijk op de tuin. Felle zonnestralen die naar binnen schijnen worden gefilterd wat zorgt voor een warme en gezellige gloed in huis. Met deze gordijnen en rolgordijnen creëer je sfeer in huis. Alle rolgordijnen kunnen ook op een draai- kiepraam en op dakramen gemonteerd worden.

Gerelateerde artikelen

Je tapijt weer helemaal als nieuw!

Nieuwe badkamer

Starters woning bezichtigen: waar moet je opletten?