Losser Digitaal
Image default
Wonen

De essentials voor jouw tuin deze zomer

De lente is net begonnen en de lentekriebels zijn alweer volop aanwezig. De tuin onder handen nemen en zomerklaar maken is het resultaat van die kriebels. Van onkruid wieden en bloemetjes planten tot de tuin opnieuw inrichten. Alles wordt aangepakt. Ook deze zomer moet je weer heerlijk kunnen genieten van je tuin. Daarom hebben wij voor jou een paar tuin essentials op een rij gezet. Deze mogen zeker niet in jouw tuin ontbreken dit jaar!

Comfort is key

Uiteraard is het leuk als je tuin er knap bij staat op het gebied van tuinieren. Al het onkruid weg en een splinternieuw vogelhuisje, erg leuk! Maar wat echt belangrijk is, is dat je er ook van kan genieten. De beste manier om die lange zomerdagen in je tuin door te brengen is een heerlijke tuinset. Een tuinset bestaat vaak uit een aantal losse onderdelen van hout of rattan (vlechtwerk) die je aan elkaar kan schuiven. Hier leg je vervolgens comfortabele kussens op en voila! 

Warmte

Als toevoeging op de tuinset en deze chill-hoek echt sfeer te geven kun je een vuurkorf of vuurtafel neerzetten. Deze geven veel warmte en sfeer. Daarnaast kun je ook in het voorjaar al van je tuin genieten. En in de zomer kun je tot in de late uurtjes nog gezellig met je vrienden of familie zitten. Kies je liever voor een duurzamere optie of beschik je over je eigen zonnepanelen? Dan raden wij een terrasheater aan. Deze werkt op stroom en is dus niet zo slecht voor het milieu als een vuurkorf of vuurtafel. 

Minder warmte

Wil jij ook op die heerlijke warme zomerdagen in de tuin zitten maar ben je bang dat je snel verbrand? Of hou jij gewoon niet van in de zon zitten? Dan is een overkapping voor bij je tuinset een echte must! Er zijn allerlei verschillende soorten overkappingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een parasol, een luifel, een tarp, een zonnescherm die aan het huis bevestigd zit. Aan keuze in elk geval geen gebrek! Kies het soort overkapping dat het beste past bij jou en je tuin.

Maak het gezellig

Elke zomer geldt: buiten is het nieuwe binnen. Probeer daarom voor jezelf te kijken hoe je buiten je eigen comfortabele plekje kunt creëren. Om bijvoorbeeld de loungehoek echt af te maken kun je hier ook nog een buitenkleed aan toevoegen. Als je in de zomer buiten zit weet je vast wel dat muggen zich in luilekkerland bevinden. Tot grote ergernis van jou en je gasten. Wat erg goed werkt tegen muggen en ook nog eens sfeer brengt is een citronella kaars. Ze verkopen deze op veel plekken zoals de drogist of supermarkt. Koop een grote kaars die lekker lang meegaat en je zult zien dat de muggen zich op gepaste afstand zullen houden!

Iedereen houdt van eten

Tot slot is de laatste tuin essentie toch echt wel een barbeque. Wat is er nou lekkerder dan een eigen gebraden stukje vlees of vis? Of van die heerlijke gegrilde groenten. Een barbeque is een echte must voor in je tuin en kun je vaak al vanaf een paar tientjes op de kop tikken.

Gerelateerde artikelen

SUNS tuinmeubelen: Waar stijl en comfort samenkomen

Zo maak je je dakgoot schoon

Elektrische boilers van Wesen koploper door hoge energielabels.