Losser Digitaal
Image default
Wonen

De complete gids voor kranen en hoe ze de woningbouwsector veranderen

Een kraan is een essentieel onderdeel van elk sanitair systeem. Het wordt gebruikt om water uit de gemeentelijke watervoorziening te leveren aan een huis of bedrijf.

Er zijn vier belangrijke aspecten van een kraan:

1) De tapkraan. Dit is het onderdeel dat je in- en uitschakelt om de waterstroom te regelen.

2) De afvoerklep. Als u de waterstroom wilt stoppen, kan deze klep worden geopend en wordt al het water uit uw leidingen en kraan afgevoerd.

3) Het handvat (of hendel). Dit is wat u gebruikt om de richting te bepalen waarin het water door uw leidingen en uit uw kraan stroomt.

4) De tuit (of beluchter). Dit spuit er uit je kraan als je hem aanzet. Het helpt ook om te controleren hoeveel druk er in je leidingen zit en hoeveel lucht er met je water wordt gemengd als het er doorheen stroomt.”

Soorten badkamerkranen

Badkamerkranen zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn veel verschillende soorten badkamerkranen te koop.

Er zijn twee hoofdtypen badkamerkranen: de eengreepskraan en de tweegreepskraan. De enkele hendel is een meer traditioneel ontwerp met slechts één hendel, die je draait om de waterstroom te regelen. De dubbele hendel is moderner en heeft twee handgrepen, één voor warm water en één voor koud water. Een ander type is de uittrekbare keukenkraan, die tegenwoordig in veel keukens te vinden is. Het is een lange tuit die onder je gootsteen vandaan kan worden getrokken om pannen te vullen of de vaat schoon te maken, weer anders als een tapkraan.

Ongebruikelijke soorten kranen

De pannenvulkraan is een soort kraan die boven de kookplaat wordt geplaatst en kan worden gebruikt om pannen met heet water te vullen. Het is ook bekend als een pottenvuller, wat een meer accurate term is.

Dit type kraan werd oorspronkelijk gebruikt in commerciële keukens, maar is recentelijk populair geworden in de woonomgeving.

Dit type kraan kan op elke hoogte worden geïnstalleerd, net als een tapkraan.

 

https://www.teakea.nl/badkamer/sanitair/tapkranen

Gerelateerde artikelen

Een huis kopen in overschie

Je slaapkamer een make over geven

De beste woonaccessoires voor 2021