Losser Digitaal
Image default
Wonen

De complete gids voor een inductie fornuis van 90 cm

Een inductiefornuis van 90 cm is een type elektrische kookplaat die elektromagnetische golven gebruikt om het kookvat te verwarmen. Deze manier van koken is energiezuiniger, omdat er geen extra warmtebron nodig is om de pan op te warmen. De elektromagnetische golven worden gegenereerd door een inductiespoel en via een luchtspleet naar het kookvat verzonden, dat dan de secundaire zender wordt, en deze golven opnieuw uitstraalt naar de inductiespoel.

Een veel voorkomende misvatting over inductiekookplaten is dat ze alleen veilig kunnen worden gebruikt met potten en pannen die zijn gemaakt van magnetische materialen zoals staal of gietijzer. Ze kunnen echter ook worden gebruikt met niet-magnetische metalen zoals aluminium en koper, evenals glazen of plastic containers.

Waar u op moet letten bij het kopen van een inductiekookplaat?

Een inductie fornuis van 90 cm is een geweldige manier om de behoefte aan potten en pannen te verminderen, omdat het kan worden gebruikt om voedsel direct in de pot te koken. Het is ook efficiënter dan het gebruik van een fornuis, maar u moet ervoor zorgen dat u het juiste voor uw keuken koopt. Er zijn veel dingen waar je op moet letten voordat je een inductiekookplaat koopt.

-Welke maat pot wil ik gebruiken?

-Hoeveel stroom heb ik nodig?

– Wil ik een draagbare inductiekookplaat of een grotere?

Hoe een inductiekookplaat in een keuken te gebruiken?

Niet alle inductie fornuizen van 90 cm zijn hetzelfde. Er zijn enkele verschillen in hun ontwerp en functies die ze beter maken voor bepaalde soorten koken.

Er zijn twee manieren om een inductiekookplaat te gebruiken:

1) De eerste manier is door hem aan te zetten met het bedieningspaneel en de temperatuur in te stellen met de knoppen erop.

2) De tweede manier is door een pan of pot te gebruiken met een ingebouwde sensor die automatisch aangaat als je hem op de kookplaat plaatst.

https://stoves.eu/products/fornuis/inductie/90-cm-breed/

Gerelateerde artikelen

Zoek de ontspanning in jouw eigen achtertuin

Verhuizen naar Maastricht?

Wat zijn de kosten vloerverwarming