Losser Digitaal
Image default
Wonen

De 3 functies van rolluiken

Veel mensen willen rolluiken kopen om een ruimte te verduisteren. Zonwering is dan ook de hoofdfunctie van een rolluik, maar het is zeker niet de enige functie. Rolluiken hebben ook een inbraakwerende functie. Wanneer inbrekers niet naar binnen kunnen kijken loop je minder risico dat er ingebroken wordt. Ook maken rolluiken je ramen sterker, hierdoor zullen inbrekers ook meer moeite moeten doen om binnen te komen. En de derde functie van rolluiken is isolatie. Een rolluik zorgt voor zowel thermische isolatie als geluidsisolatie. Hiermee zorgen rolluiken van Somfy NL ervoor dat je gasrekening lager is in de winter en dat je minder last hebt van geluiden van buiten. 

 

Rolluiken als inbraakpreventie

Rolluiken werken dus ook als inbraakpreventie. De beste rolluiken voor inbraakpreventie zijn rolluiken gemaakt van aluminium, deze zijn namelijk erg sterk. Maar ook een standaard rolluik zal inbraak werend werken. Verder kun je ook nog kiezen om een zogenaamde optilbeveiliging te laten installeren. Deze beveiliging maakt het vrijwel onmogelijk om het rolluik van buitenaf te openen, zo ben je optimaal beveiligd tegen inbrekers. En tot slot biedt een rolluik ook nog bescherming tegen vandalisme. Denk hierbij aan het ingooien van ramen, dit wordt een stuk lastiger met een aluminium rolluik.

De isolerende functie van rolluiken

Een rolluik zorgt allereerst voor thermische isolatie. Je rolluik houdt de warmte vast in de winter, hierdoor kun je flink besparen op de stookkosten. Maar ook in de zomer biedt een rolluik voordelen, zo houdt een rolluik de hitte buiten en blijft je woning lekker koel. Verder biedt een rolluik ook geluidsisolatie. Hierdoor zal je geluidsoverlast van buiten flink afnemen. Een standaard rolluik zal een redelijke geluidsisolatie bieden. Als je echter in een zeer luidruchtige buurt woont kun je er ook voor kiezen om een rolluik met extra geluidsisolerende materialen aan te schaffen, zo ben je verzekerd van een optimaal geluidsisolerende werking.

 

Gerelateerde artikelen

Keramisch parket

Antislipstrip is hét trapveiligheids product van deze tijd!

Stoelpootdoppen